Overschot groenten en fruit Lidl naar Voedselbanken | RetailDetail

Overschot groenten en fruit Lidl naar Voedselbanken

Overschot groenten en fruit Lidl naar Voedselbanken

Vanaf eind deze maand zal Lidl alle groenten en fruit die retour gaan doorspelen aan Voedselbanken. De organisatie is ook al met andere supermarkten in onderhandeling over eenzelfde opzet.

Ook samenwerking met andere ketens

Eind vorig jaar startte er een proefproject bij twee distributiecentra van Lidl, waarbij fruit en groenten die retour kwamen van de filialen worden doorgestuurd naar centra van Voedselbanken. "Die was zo succesvol dat besloten is naar een landelijke uitrol in alle distributiecentra te gaan", zo bevestigt bestuurslid Salomon Querido van Voedselbanken het nieuws aan RetailNews.

 

Ook bij supermarktketen DEEN is eenzelfde proef uitgevoerd, en ook daar zijn er al onderhandelingen bezig om de samenwerking verder uit te breiden. Ook met Jumbo en Albert Heijn zijn er al gesprekken aan de gang.

 

Deze manier van werken is een win-winsituatie voor beide partijen. Voedselbanken kan op deze manier de voedselverspilling tegengaan en overschotten op een nuttige manier gebruiken. Supermarkten besparen dan weer geld, omdat ze geen stortingskosten hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.