Overschot groenten en fruit Lidl naar Voedselbanken

Overschot groenten en fruit Lidl naar Voedselbanken

Vanaf eind deze maand zal Lidl alle groenten en fruit die retour gaan doorspelen aan Voedselbanken. De organisatie is ook al met andere supermarkten in onderhandeling over eenzelfde opzet.

Ook samenwerking met andere ketens

Eind vorig jaar startte er een proefproject bij twee distributiecentra van Lidl, waarbij fruit en groenten die retour kwamen van de filialen worden doorgestuurd naar centra van Voedselbanken. "Die was zo succesvol dat besloten is naar een landelijke uitrol in alle distributiecentra te gaan", zo bevestigt bestuurslid Salomon Querido van Voedselbanken het nieuws aan RetailNews.

 

Ook bij supermarktketen DEEN is eenzelfde proef uitgevoerd, en ook daar zijn er al onderhandelingen bezig om de samenwerking verder uit te breiden. Ook met Jumbo en Albert Heijn zijn er al gesprekken aan de gang.

 

Deze manier van werken is een win-winsituatie voor beide partijen. Voedselbanken kan op deze manier de voedselverspilling tegengaan en overschotten op een nuttige manier gebruiken. Supermarkten besparen dan weer geld, omdat ze geen stortingskosten hebben.

Tags: