Plus-ondernemer Geert Benders lanceert “Fooddrome” | RetailDetail

Plus-ondernemer Geert Benders lanceert “Fooddrome”

Plus-ondernemer Geert Benders lanceert “Fooddrome”

Geert Benders, Plus-ondernemer en ooit de beste zelfstandige ondernemer in de Nederlandse levensmiddelenbranche, opent in juni volgend jaar zijn nieuwste concept: Fooddrome. Het moet een voedingswalhalla worden van 7.500 vierkante meter groot en waarin retail, horeca, educatie en recreatie gecombineerd worden. Supermarktketen Plus stapt mee in het avontuur.

“Vers-foodpaleis” in Venlo

Het was in 2007 dat Geert Benders verkozen werd tot beste zelfstandige ondernemer in de levensmiddelenbranche van Nederland. Hij is ondertussen al meer dan 25 jaar franchisenemer van een Plus-supermarkt in Venlo. Nu komt hij met een volledig nieuw concept waar hij al zijn ondernemerstalenten in kwijt kan: Fooddrome.

 

Fooddrome moet een paradijs van verse voeding worden waar consumenten een volledig supermarktaanbod, maar vooral veel lokale producten kunnen kopen. Vergelijkbaar met Jumbo’s nieuwe Foodmarkt kan men de producten er ook laten bereiden door koks. Voor wie de honger te groot is, kan alles meteen ter plaatse verorberd worden.

 

Partnerships

Dat Plus vertrouwen heeft in het idee van haar franchisenemer blijkt uit het partnership dat beide partijen voor dit project aangingen. Er werd een stichting in het leven geroepen waarin Fooddrome, dat trouwens eigendom blijft van Benders, werd ondergebracht en waar zowel Benders als Sjaak de Korte van Plus in zetelen.

 

Maar niet alleen Plus is partner. Kleinschalige leveranciers krijgen in Fooddrome de kans en een plekje om hun producten te testen en zelf aan de man te brengen. Indien ze succesvol zijn, kunnen ze zelfs meteen doorgroeien naar de Plus-supermarkt.

 

Educatief project

Fooddrome wil echter nog een bijkomende, educatieve rol gaan vervullen. Er zal in de toekomst worden samengewerkt met universiteiten en hogescholen die ter plaatse onderzoek zullen voeren. En er wordt ook aan de voedingsgewoonten van de allerkleinsten gedacht. Daarvoor zal de Fooddrome samenwerken met de bestaande “Kids University for Cooking” met het oog op een verbetering van het eetpatroon bij kinderen.

 

Kwaliteit en beleving vooropMet zijn nieuwe concept wil Geert Benders de traditionele supermarkt naar eigen zeggen een andere missie meegeven. Kwaliteit en beleving moeten opnieuw bovenaan de prioriteitenlijst komen te staan en het gamma gestandaardiseerde producten moet meer aangevuld worden met kwalitatieve, pure producten, en dan nog liefst van eigen bodem.

 

Fooddrome opent half juni 2014 de deuren. Het concept zal worden ondergebracht in het Villa Flora-gebouw dat vorig jaar net buiten Venlo werd neergezet naar aanleiding van de Floriade.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Back to top