Rechter wil leidinggevende in slijterij supermarkt | RetailDetail

Rechter wil leidinggevende in slijterij supermarkt

Rechter wil leidinggevende in slijterij supermarkt

Een rechter in Den Bosch heeft geoordeeld dat twee slijterijen in Someren en Sint-Oedenrode steeds een leidinggevende in de winkel moeten hebben staan. Het gaat om een rechtszaak tussen de twee gemeentes en de vakvereniging Slijtersunie.

Rechter geeft Slijterunie gelijk

De Slijtersunie vond het niet kunnen dat er niet steeds een leidinggevende met specialistische kennis aanwezig was in de slijterijen, hoewel de Drank- en Horecawet dat voorschrijft. De gemeentes spraken dat echter tegen.
Beide drankwinkels maken immers deel uit van een supermarkt, namelijk Albert Heijn in Someren en Emté in Sint-Oedenrode. De gemeentes vonden het voldoende dat er steeds een leidinggevende aanwezig en oproepbaar was in de winkels.

 

De rechter heeft nu echter geoordeeld dat die maatregel niet voldoende is en geeft zo de Slijtersunie gelijk. Beide slijterijen kunnen dus voortaan een boete krijgen als er geen leidinggevende aanwezig is tijdens een controle. Zowel de gemeentes als de supermarkten beraden zich nog over de uitspraak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.