Rechter wil leidinggevende in slijterij supermarkt | RetailDetail

Rechter wil leidinggevende in slijterij supermarkt

Rechter wil leidinggevende in slijterij supermarkt

Een rechter in Den Bosch heeft geoordeeld dat twee slijterijen in Someren en Sint-Oedenrode steeds een leidinggevende in de winkel moeten hebben staan. Het gaat om een rechtszaak tussen de twee gemeentes en de vakvereniging Slijtersunie.

Rechter geeft Slijterunie gelijk

De Slijtersunie vond het niet kunnen dat er niet steeds een leidinggevende met specialistische kennis aanwezig was in de slijterijen, hoewel de Drank- en Horecawet dat voorschrijft. De gemeentes spraken dat echter tegen.
Beide drankwinkels maken immers deel uit van een supermarkt, namelijk Albert Heijn in Someren en Emté in Sint-Oedenrode. De gemeentes vonden het voldoende dat er steeds een leidinggevende aanwezig en oproepbaar was in de winkels.

 

De rechter heeft nu echter geoordeeld dat die maatregel niet voldoende is en geeft zo de Slijtersunie gelijk. Beide slijterijen kunnen dus voortaan een boete krijgen als er geen leidinggevende aanwezig is tijdens een controle. Zowel de gemeentes als de supermarkten beraden zich nog over de uitspraak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.