Recordomzet voor Jumbo in 2017 | RetailDetail

Recordomzet voor Jumbo in 2017

Recordomzet voor Jumbo in 2017
Shutterstock

Supermarktketen Jumbo heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan zeven miljard euro. Die omzet ging er niet enkel dankzij nieuwe winkels op vooruit, want de vergelijkbare omzetgroei bij bestaande winkels steeg ook met 4,2%.

19% marktaandeel

De consumentenomzet steeg met 5% naar 7,010 miljard euro, wat goed was voor een marktaandeel van ruim 19%. Het aantal vestigingen van Jumbo steeg vorig jaar licht naar 585 winkels, maar het grootste deel van de groei kan worden toegeschreven aan reeds bestaande supermarkten. Jumbo opende in 2017 drie vestigingen van het stadsconcept Jumbo City en wil er daar dit jaar minstens nog eens tien bijdoen. In 2018 zullen naar verwachting ook drie nieuwe vestigingen van Jumbo Foodmarkt openen, in Utrecht, Leidschendam en Tilburg. Zestig supermarkten worden dan weer vernieuwd.

 

Op logistiek vlak moeten in het eerste kwartaal de werken starten voor de eerste fase van het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein, dat 200.000 m² groot zal worden. Het eerste deel, goed voor 45.000 m², moet in het voorjaar van 2020 gereed zijn.

 

Ook groei bij La Place

Ook bij La Place zijn de cijfers voor 2017 bijzonder positief: daar steeg de omzet met 34,1% naar 123,3 miljoen euro, terwijl de vergelijkbare omzet er met 5,2% op vooruit ging. Het aantal vestigingen van de restaurantketen groeide van 59 naar 92, waaronder inmiddels elf locaties buiten Nederland. Ook dit jaar wil Jumbo minstens dertig nieuwe vestigingen van La Place openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.