Retailveteraan Monny Querido overleden

Retailveteraan Monny Querido overleden

Retailveteraan Monny Querido is woensdag op 64-jarige leeftijd overleden. Hij was al verschillende maanden zwaar ziek. Op het einde van zijn leven was hij bestuurslid bij Voedselbanken Nederland, maar eerder bekleedde hij heel wat topfuncties bij retailers.

Lange carrière in food

Querido heeft er een lange carrière binnen de foodsector opzitten: tussen 2005 en 2006 was hij voor een korte periode CEO van Super de Boer en eerder was hij al aan de slag bij Colruyt, Spar Retail Belgium, Vendex Food Groep en Laurus België. Sinds juni 2013 was hij lid van het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

 

"Tijdens de afgelopen maanden waarin Monny ziek was, ontvingen wij van vele collega's en relaties uit het land vragen hoe het met hem ging. Uit de gesprekken en mailconversaties die volgden bleek telkens weer hoeveel Monny voor mensen betekende. Zijn enorme wervende kracht, zijn aanstekelijke enthousiasme, zijn grote betrokkenheid bij het werk van de voedselbanken hebben bij velen een onuitwisbare indruk achter gelaten", schrijft zijn laatste werkgever naar aanleiding van het overlijden op zijn website.

Tags: