Sainsbury’s gaat 'donkere winkel' openen

Sainsbury’s gaat 'donkere winkel' openen

Sainsbury's gaat in navolging van zijn concurrenten Tesco en Waitrose een 'dark store' openen, die enkel dient om online klanten te bevoorraden. Die moet binnen drie jaar openen en zou ongeveer 375 banen creëren. Sainsbury's heeft momenteel ongeveer 190.000 online klanten.

Winkel enkel voor online

Een 'dark store' is een winkel die enkel toegankelijk is voor personeel en gebruikt wordt om online bestellingen samen te stellen. Het interieur van zo'n winkel is ingedeeld zoals een normale winkel, zodat medewerkers snel en eenvoudig bestellingen van klanten kunnen samenstellen.


Tesco opent deze maand al een zesde dark store, terwijl Waitrose onlangs zijn tweede donkere filiaal aankondigde. Asda werkt zelfs al meer dan drie jaar met het concept van dark stores. Nu springt dus ook Sainsbury's op de kar, weet The Telegraph. De winkel zal in het oosten van Londen komen, in Bromley-by-Bow.

 

De winkel zal de noden van 20.000 online klanten kunnen vervullen. Momenteel heeft Sainsbury's al 190.000 klanten die online bestellingen plaatsen bij de supermarktketen. De omzet uit die sector groeit dan ook jaarlijks nog met vijftien procent. De totale omzet van Sainsbury's is dit jaar (tot en met september 2013) voor de eerste keer ook boven 1 miljard pond (1,2 miljard euro) uitgekomen.

Tags: