Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan | RetailDetail

Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan

Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan

Sligro Food Group spant een rechtszaak aan tegen de komst van een megasupermarkt van Jumbo in Veghel. De winkel zal andere ondernemingen failliet doen gaan, zegt het bedrijf.

Grote druk op de stad

De groothandelaar wil tijdens de rechtszaak op 3 juni aantonen dat de komst van de winkel "een slecht plan is voor de stad", schrijft het Brabants Dagblad. Daarnaast zou ook de infrastructuur niet berekend zijn op zoveel extra bezoekers. 

 

Eerder deze maand werd bekend dat de vestigingen van supermarktketen Sligro in het eerste kwartaal van dit jaar vier procent minder omzet behaalden dan het jaar ervoor. In totaal haalden ze 206 miljoen euro op. Sligro schreef de daling onder meer toe aan de stevige concurrentie onder de supermarkten, die met lagere prijzen de zuinige consumenten willen lokken.

 

Vorig jaar vocht Sligro al de kunst-, cultuur- en foodclustervergunning aan die door de gemeente Veghel werd verstrekt voor de bewuste locatie. Deze rechtszaak verloor de retailer. De gemeente Veghel en Jumbo willen allebei niet reageren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.