Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan

Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan

Sligro Food Group spant een rechtszaak aan tegen de komst van een megasupermarkt van Jumbo in Veghel. De winkel zal andere ondernemingen failliet doen gaan, zegt het bedrijf.

Grote druk op de stad

De groothandelaar wil tijdens de rechtszaak op 3 juni aantonen dat de komst van de winkel "een slecht plan is voor de stad", schrijft het Brabants Dagblad. Daarnaast zou ook de infrastructuur niet berekend zijn op zoveel extra bezoekers. 

 

Eerder deze maand werd bekend dat de vestigingen van supermarktketen Sligro in het eerste kwartaal van dit jaar vier procent minder omzet behaalden dan het jaar ervoor. In totaal haalden ze 206 miljoen euro op. Sligro schreef de daling onder meer toe aan de stevige concurrentie onder de supermarkten, die met lagere prijzen de zuinige consumenten willen lokken.

 

Vorig jaar vocht Sligro al de kunst-, cultuur- en foodclustervergunning aan die door de gemeente Veghel werd verstrekt voor de bewuste locatie. Deze rechtszaak verloor de retailer. De gemeente Veghel en Jumbo willen allebei niet reageren.

Tags: