Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan | RetailDetail

Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan

Sligro vecht komst megasupermarkt Jumbo aan

Sligro Food Group spant een rechtszaak aan tegen de komst van een megasupermarkt van Jumbo in Veghel. De winkel zal andere ondernemingen failliet doen gaan, zegt het bedrijf.

Grote druk op de stad

De groothandelaar wil tijdens de rechtszaak op 3 juni aantonen dat de komst van de winkel "een slecht plan is voor de stad", schrijft het Brabants Dagblad. Daarnaast zou ook de infrastructuur niet berekend zijn op zoveel extra bezoekers. 

 

Eerder deze maand werd bekend dat de vestigingen van supermarktketen Sligro in het eerste kwartaal van dit jaar vier procent minder omzet behaalden dan het jaar ervoor. In totaal haalden ze 206 miljoen euro op. Sligro schreef de daling onder meer toe aan de stevige concurrentie onder de supermarkten, die met lagere prijzen de zuinige consumenten willen lokken.

 

Vorig jaar vocht Sligro al de kunst-, cultuur- en foodclustervergunning aan die door de gemeente Veghel werd verstrekt voor de bewuste locatie. Deze rechtszaak verloor de retailer. De gemeente Veghel en Jumbo willen allebei niet reageren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.