Sligro ziet winst stijgen

Sligro ziet winst stijgen

De nettowinst van Sligro Food Group is in het eerste halfjaar van 2015 met 7,4% gestegen en ook de omzet groeide met iets meer dan 1%. Het bedrijf maakte ook bekend binnenkort met zijn foodservice naar België te komen.

Zwakke resultaten Emté

In de eerste zes maanden van 2015 ging de omzet van Sligro Food Group omhoog met 1,1 procent ten opzichte van een jaar eerder, goed voor een totaal van 1,274 miljard euro. Daarbij steeg de nettowinst van het bedrijf met 7,4 procent naar 29 miljoen euro.

 

Supermarktketen Emté kon een vergelijkbare groei van 0,7% laten optekenen, een flinke verbetering tegenover de -0,8% van een jaar eerder. Toch doet Emté het daarmee slechter dan het gemiddelde in de markt. De netto-omzet nam ook met 0,2 procent af ten opzichte van vorig jaar. Om die evolutie tegen te gaan, worden dit najaar de eerste pilootwinkels met de nieuwe formule Emté 3.0 gelanceerd.

 

"De macro-economische indicatoren duiden op verder herstel in de Nederlandse markt. In het supermarktkanaal zien we dat al terug en is de omzetontwikkeling verder aangetrokken. In de Foodservicemarkt is er eveneens sprake van enig herste,l maar komt het nog wat vertraagd tot stand", zegt directievoorzitter Koen Slippens. "Al met al kijken we daarmee positief terug op de eerste helft van 2015, zeker gezien de incidentele positieve effecten in 2014."

 

Sprong naar België

Sligro Food Group maakt tevens bekend dat het na een onderzoek van de marktsituatie in België besloten heeft om de sprong naar de zuiderburen te wagen. Sligro heeft als uitgangspunt binnen enkele jaren een top-drie positie te verwerven in de foodservicemarkt in België en gaat daarvoor de komende drie tot vier jaar 30 miljoen euro investeren. Sligro wil na drie jaar winst maken in België.

 

"We nemen daarvoor de Sligro 3.0 merkstrategie als uitgangspunt, maar zullen die op elementen aanpassen aan de Belgische markt. We maken, daar waar mogelijk, gebruik van de centrale systemen en backoffice in Nederland, dat biedt veel synergiekansen. Daarnaast richten we voor het dagelijks bestuur een klein hoofdkantoor in België in waar met name de lokale commerciële activiteiten zullen plaatsvinden."

Tags: