Sneeuwdruk zorgt voor sluiting supermarkten Albert Heijn | RetailDetail

Sneeuwdruk zorgt voor sluiting supermarkten Albert Heijn

Sneeuwdruk zorgt voor sluiting supermarkten Albert Heijn

Klanten van de Albert Heijn aan de Gruttostraat in Den Bosch moeten hun eindejaarsaankopen elders doen: de supermarkt is op last van de brandweer gesloten nadat een verzakking aan het dak werd vastgesteld.

Brandweer sluit drie winkels in Den Bosch

De verzakking is het gevolg van sneeuwdruk. Het probleem kwam aan het licht toen een personeelslid de deur van een koelcel niet kon sluiten. Er werden ook scheuren in de muren ontdekt. Bovendien was de sneeuw intussen veranderd in ijswater, dat niet weg kon. Uit veiligheidsoverwegingen werd dan maar beslist om de zaak te laten ontruimen.

 

Datzelfde gebeurde in de vestigingen van De Harense Smid en BCC, die op hetzelfde terrein in Den Bosch gevestigd zijn. Op het moment van de ontruiming waren zo’n tachtig mensen aanwezig in de betrokken filialen. Hoe lang de zaak gesloten blijft, is nog niet bekend.

 

Ook probleem in Tilburg

Eerder dit weekend werd ook de Albert Heijn XL-supermarkt in Tilburg gesloten, eveneens wegens een kans op de instorting van het dak. Wat hier de oorzaak is, wordt nog onderzocht. Het kan gaan om sneeuwdruk, maar ook om een niet goed uitgevoerde recente herstelling. Albert Heijn stelt dat het om een ongelukkige samenloop gaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.