Sneeuwdruk zorgt voor sluiting supermarkten Albert Heijn

Sneeuwdruk zorgt voor sluiting supermarkten Albert Heijn

Klanten van de Albert Heijn aan de Gruttostraat in Den Bosch moeten hun eindejaarsaankopen elders doen: de supermarkt is op last van de brandweer gesloten nadat een verzakking aan het dak werd vastgesteld.

Brandweer sluit drie winkels in Den Bosch

De verzakking is het gevolg van sneeuwdruk. Het probleem kwam aan het licht toen een personeelslid de deur van een koelcel niet kon sluiten. Er werden ook scheuren in de muren ontdekt. Bovendien was de sneeuw intussen veranderd in ijswater, dat niet weg kon. Uit veiligheidsoverwegingen werd dan maar beslist om de zaak te laten ontruimen.

 

Datzelfde gebeurde in de vestigingen van De Harense Smid en BCC, die op hetzelfde terrein in Den Bosch gevestigd zijn. Op het moment van de ontruiming waren zo’n tachtig mensen aanwezig in de betrokken filialen. Hoe lang de zaak gesloten blijft, is nog niet bekend.

 

Ook probleem in Tilburg

Eerder dit weekend werd ook de Albert Heijn XL-supermarkt in Tilburg gesloten, eveneens wegens een kans op de instorting van het dak. Wat hier de oorzaak is, wordt nog onderzocht. Het kan gaan om sneeuwdruk, maar ook om een niet goed uitgevoerde recente herstelling. Albert Heijn stelt dat het om een ongelukkige samenloop gaat.

Tags: