Spar analyseert stock op dagelijkse basis | RetailDetail

Spar analyseert stock op dagelijkse basis

Spar analyseert stock op dagelijkse basis

Supermarktketen Spar heeft in twee distributiecentra, meer bepaald in Alkmaar en in Waalwijk, een nieuw systeem in dienst genomen, waarmee het op een eenvoudige en snelle manier de voorraden bij de buurtwinkels kan controleren.

Minimale inspanning

Vanuit de twee distributiecentra worden dagelijks zo'n vijfhonderd winkels bevoorraad. Die winkels kunnen bij Spar kiezen uit een assortiment van 8.500 artikelen, waarvan een kwart jaarlijks wordt ververst. Spar wil nu de juiste voorraad met minimale inspanning bij de juiste winkels krijgen.


Het nieuwe systeem zal vraagpatronen van de winkels automatisch herkennen. Daardoor zou het korter op de bal kunnen gaan spelen en wil de supermarktketen vermijden dat producten niet meer beschikbaar zijn. Langs de andere kant zal de voorraad afnemen en moet er minder aan derving worden gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.