Spar City neemt in Enschede plaats De Slegte in | RetailDetail

Spar City neemt in Enschede plaats De Slegte in

Spar City neemt in Enschede plaats De Slegte in

Spar opent op 10 december 2015 de 24ste winkel van zijn City-formule aan de Markstraat in Enschede. Hij is gevestigd in het pand waar voorheen boekenhandel De Slegte een onderkomen had.

Nog sterke expansie gepland

Aanvankelijk zou de winkel voor Enschede aan het Wilminkplein komen, maar uiteindelijk werd dus geopteerd voor de Markstraat. Daar vond Spar City een plaatsje op de belangrijkste loop- en fietsroute van het station naar de binnenstad. Ook kan het daar heel wat lokale consumenten bereiken.

 

De winkel richt zich op groenten en fruit, gebruiksklare voeding voor elk moment van de dag en dagelijkse producten voor wie snel iets nodig heeft. De komende jaren wil Spar trouwens nog meer van deze verkooppunten openen. Tegen 2018 zouden nog een dertigtal City’s geopend kunnen worden. Het gaat om een combinatie van nieuwe zaken en winkels die worden omgevormd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.