Spar opent drie nieuwe Spar City Stores | RetailDetail

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Supermarktketen Spar opent deze maand in Den Haag, Amersfoort en Leeuwarden drie nieuwe Spar City Stores. Die brengen het totaal van dat concept op 35, tegen het jaareinde moeten dat er vijftig zijn.

Naar 50 winkels

Donderdag start een vestiging aan Noordeinde in Den Haag, op 21 juni volgt de Kamp in Amersfoort en op 28 juni opent Spar City aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Voor Den Haag wordt het de tweede vestiging van Spar City Store: de eerste verhuisde begin dit jaar van winkelcentrum New Babylon naar de Bezuidenhoutsweg. In Amersfoort komt de stadswinkel in een voormalig pand van Big Bazar, Leeuwarden krijgt een vestiging in het winkelgebied tussen Aktiesport en Blokker.

 

Spar City Store telt met de nieuwe openingen eind deze maand 35 vestigingen in Nederland. Dit jaar moet dit aantal naar 50 winkels uitgroeien. “Met de opening van deze drie City winkels en wat we voorzien te openen liggen we aardig op schema”, aldus Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar Holding.

 

Voor direct consumeren of meenemen

Spar begon zeven jaar geleden aan de Glashaven in Rotterdam met deze stadswinkelformule met verse gemaksproducten en producten voor direct consumeren zoals broodjes, salades, smoothies en koffie. Het assortiment kent tevens mealdeals voor een snel ontbijt, gezonde lunch en gemakkelijke avondmaaltijd.

 

Inmiddels is het stadwinkelconcept aanwezig in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda en Enschede. Spar profileert zich met Spar City, Spar Enjoy en Spar Express naast buurtsupermarkt ook als formule voor een bredere doelgroep zoals passanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.