Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Spar opent drie nieuwe Spar City Stores

Supermarktketen Spar opent deze maand in Den Haag, Amersfoort en Leeuwarden drie nieuwe Spar City Stores. Die brengen het totaal van dat concept op 35, tegen het jaareinde moeten dat er vijftig zijn.

Naar 50 winkels

Donderdag start een vestiging aan Noordeinde in Den Haag, op 21 juni volgt de Kamp in Amersfoort en op 28 juni opent Spar City aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden. Voor Den Haag wordt het de tweede vestiging van Spar City Store: de eerste verhuisde begin dit jaar van winkelcentrum New Babylon naar de Bezuidenhoutsweg. In Amersfoort komt de stadswinkel in een voormalig pand van Big Bazar, Leeuwarden krijgt een vestiging in het winkelgebied tussen Aktiesport en Blokker.

 

Spar City Store telt met de nieuwe openingen eind deze maand 35 vestigingen in Nederland. Dit jaar moet dit aantal naar 50 winkels uitgroeien. “Met de opening van deze drie City winkels en wat we voorzien te openen liggen we aardig op schema”, aldus Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar Holding.

 

Voor direct consumeren of meenemen

Spar begon zeven jaar geleden aan de Glashaven in Rotterdam met deze stadswinkelformule met verse gemaksproducten en producten voor direct consumeren zoals broodjes, salades, smoothies en koffie. Het assortiment kent tevens mealdeals voor een snel ontbijt, gezonde lunch en gemakkelijke avondmaaltijd.

 

Inmiddels is het stadwinkelconcept aanwezig in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda en Enschede. Spar profileert zich met Spar City, Spar Enjoy en Spar Express naast buurtsupermarkt ook als formule voor een bredere doelgroep zoals passanten.