Streekboer opent eerste vestiging

Streekboer opent eerste vestiging

In het Friese Nieuwehorne is de eerste vestiging van Streekboer geopend, waar klanten wekelijks producten kunnen ophalen die ze online hebben besteld bij boeren uit de regio. Die kunnen zo rechtstreeks aan de consument verkopen.

Gemak verhogen

De komende maanden moeten er volgens de oprichters Janco Heida, Wilmer Porte, Thijs Riem Vuis en Sandra Ronde nog een aantal locaties bijkomen. Het tweede afhaalpunt zal na de zomer zijn deuren openen in Leeuwarden.

 

De oprichters willen het voor de consument eenvoudiger maken om rechtstreeks streekproducten te kopen. Die zijn volgens hen wel populair, maar moeten het vaak afleggen tegen het gemak om te winkelen bij een supermarkt. Momenteel doen er al veertien producenten mee aan het project. Een productent mag maximaal 35 kilometer van een afhaalpunt verwijderd zijn, maar liefst tien van de huidige veertien producenten bevinden zich zelfs binnen een straal van 10 kilometer.

 

Het is ook niet de bedoeling dat de afhaalpunten uitgroeien tot supermarkten waar enkel streekproducten worden verkocht. Klanten zullen dus enkel online via destreekboer.nl kunnen bestellen.

Tags: