Streekboer opent eerste vestiging | RetailDetail

Streekboer opent eerste vestiging

Streekboer opent eerste vestiging

In het Friese Nieuwehorne is de eerste vestiging van Streekboer geopend, waar klanten wekelijks producten kunnen ophalen die ze online hebben besteld bij boeren uit de regio. Die kunnen zo rechtstreeks aan de consument verkopen.

Gemak verhogen

De komende maanden moeten er volgens de oprichters Janco Heida, Wilmer Porte, Thijs Riem Vuis en Sandra Ronde nog een aantal locaties bijkomen. Het tweede afhaalpunt zal na de zomer zijn deuren openen in Leeuwarden.

 

De oprichters willen het voor de consument eenvoudiger maken om rechtstreeks streekproducten te kopen. Die zijn volgens hen wel populair, maar moeten het vaak afleggen tegen het gemak om te winkelen bij een supermarkt. Momenteel doen er al veertien producenten mee aan het project. Een productent mag maximaal 35 kilometer van een afhaalpunt verwijderd zijn, maar liefst tien van de huidige veertien producenten bevinden zich zelfs binnen een straal van 10 kilometer.

 

Het is ook niet de bedoeling dat de afhaalpunten uitgroeien tot supermarkten waar enkel streekproducten worden verkocht. Klanten zullen dus enkel online via destreekboer.nl kunnen bestellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.