Streekboer opent eerste vestiging | RetailDetail

Streekboer opent eerste vestiging

Streekboer opent eerste vestiging

In het Friese Nieuwehorne is de eerste vestiging van Streekboer geopend, waar klanten wekelijks producten kunnen ophalen die ze online hebben besteld bij boeren uit de regio. Die kunnen zo rechtstreeks aan de consument verkopen.

Gemak verhogen

De komende maanden moeten er volgens de oprichters Janco Heida, Wilmer Porte, Thijs Riem Vuis en Sandra Ronde nog een aantal locaties bijkomen. Het tweede afhaalpunt zal na de zomer zijn deuren openen in Leeuwarden.

 

De oprichters willen het voor de consument eenvoudiger maken om rechtstreeks streekproducten te kopen. Die zijn volgens hen wel populair, maar moeten het vaak afleggen tegen het gemak om te winkelen bij een supermarkt. Momenteel doen er al veertien producenten mee aan het project. Een productent mag maximaal 35 kilometer van een afhaalpunt verwijderd zijn, maar liefst tien van de huidige veertien producenten bevinden zich zelfs binnen een straal van 10 kilometer.

 

Het is ook niet de bedoeling dat de afhaalpunten uitgroeien tot supermarkten waar enkel streekproducten worden verkocht. Klanten zullen dus enkel online via destreekboer.nl kunnen bestellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.