Superunie boycot Becel

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Het botert niet meer tussen inkooporganisatie Superunie en Upfield, de vroegere Unilever-afdeling voor bak- en kookvetten. De jaarlijkse onderhandelingen zijn vastgelopen en nu zijn merken als Becel, Bertolli, Blue Band en Croma bij supermarktketen Plus uit de rekken verdwenen.

 

“Meer tijd nodig”

Wie margarine zoekt in supermarkten van Plus, botst mogelijk op een leeg schap met de mededeling: “Beste klant, door vastgelopen prijsonderhandelingen met de leverancier van Blue Band, Croma, Becel en Bertolli zijn een aantal artikelen niet verkrijgbaar. Onze excuses voor het ongemak”, zo ontdekte Distrifood.

 

Dat er een conflict is met inkooporganisatie Superunie, dat ook Picnic, Sligro en Spar belevert, bevestigt ook leverancier Upfield. De merkfabrikant is er evenwel van overtuigd dat er een goede uitkomst komt, maar dat er gewoon “wat meer tijd nodig is om overeenstemming te bereiken”.

 

Upfield werd in maart vorig jaar losgekoppeld van Unilever en voor zo’n 6,8 miljard euro verkocht aan een dochterbedrijf van privé-investeerder KKR. Ook het investeringsvehikel van de Belgische familie Frère heeft een aandeel van 3,7% in de margarinemaker.