Thuisbezorgd.nl neemt Duitse concurrent over | RetailDetail

Thuisbezorgd.nl neemt Duitse concurrent over

Thuisbezorgd.nl neemt Duitse concurrent over

De Nederlandse online bemiddelaar in bezorgmaaltijden Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, neemt zijn Duitse concurrent Lieferando over. Daarmee wordt Duitsland de tweede dominante markt voor de onderneming.

Tiende markt en kapitaalinjectie voor Takeaway.com

Het overnamenieuws komt vlak nadat oprichter en directeur Jitse Groen een kapitaalinjectie van 74 miljoen euro in een nieuwe financieringsronde bekend heeft gemaakt door Prime Ventures en Macquarie Capital, meldt Emerce. Het kapitaal zou worden aangewend om de positie op bestaande markten te versterken, onder meer door overnames. Dat laatste liet dus alvast niet lang op zich wachten.

 

Lieferando wordt door Takeaway.com samengevoegd met de bestaande activiteit in Duitsland, Lieferservice. Samen zijn de twee partijen goed voor tienduizend aangesloten restaurants en zeshonderdduizend bestellingen per maand. Marktleider in Duitsland is niettemin het zelfstandige Pizza.de.

 

Takeaway.com is actief op negen markten. Door de overname komt hier een tiende land bij, aangezien het Duitse Lieferando via Pyszne.pl ook actief is in Polen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.