Thuisbezorgd.nl neemt Duitse concurrent over

Thuisbezorgd.nl neemt Duitse concurrent over

De Nederlandse online bemiddelaar in bezorgmaaltijden Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, neemt zijn Duitse concurrent Lieferando over. Daarmee wordt Duitsland de tweede dominante markt voor de onderneming.

Tiende markt en kapitaalinjectie voor Takeaway.com

Het overnamenieuws komt vlak nadat oprichter en directeur Jitse Groen een kapitaalinjectie van 74 miljoen euro in een nieuwe financieringsronde bekend heeft gemaakt door Prime Ventures en Macquarie Capital, meldt Emerce. Het kapitaal zou worden aangewend om de positie op bestaande markten te versterken, onder meer door overnames. Dat laatste liet dus alvast niet lang op zich wachten.

 

Lieferando wordt door Takeaway.com samengevoegd met de bestaande activiteit in Duitsland, Lieferservice. Samen zijn de twee partijen goed voor tienduizend aangesloten restaurants en zeshonderdduizend bestellingen per maand. Marktleider in Duitsland is niettemin het zelfstandige Pizza.de.

 

Takeaway.com is actief op negen markten. Door de overname komt hier een tiende land bij, aangezien het Duitse Lieferando via Pyszne.pl ook actief is in Polen.

Tags: