Twee Duitse Albert Heijns moeten dicht | RetailDetail

Twee Duitse Albert Heijns moeten dicht

Twee Duitse Albert Heijns moeten dicht

Albert Heijn heeft na een proefperiode beslist twee van de Duitse zes vestigingen te gaan sluiten. Zij "bevonden zich op locaties waar het concept minder succesvol was", klinkt het.

"Niet in voetgangerszones"

Albert Heijn begon twee jaar geleden met AH to go in Duitsland en opende vestigingen op verschillende locaties om na te gaan waar het succes kon boeken. "In voetgangerszones werkt ons concept niet", zegt Mathias Gehle, hoofd van Albert Heijn in Duitsland. De twee winkels die zich op zo'n locatie bevinden, die in Aken en die in Essen, gaan dan ook dicht.

 

De overige vier winkels zullen open blijven en Albert Heijn heeft ook al plannen voor drie nieuwe vestigingen in Duitsland. De keten zou al in gesprek zijn met tankstations om daar winkels te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.