Vakbondsactie bij distributiecentra Albert Heijn | RetailDetail

Vakbondsactie bij distributiecentra Albert Heijn

Vakbondsactie bij distributiecentra Albert Heijn

Vrachtwagenchauffeurs en FNV Bondgenoten hebben vanmorgen acties gehouden bij de distributiecentra van Albert Heijn in Zaandam en Geldermalsen. Zo willen ze de druk opvoeren in aanloop naar het cao-overleg.

Tienpuntenplan

Woensdag worden de cao-onderhandelingen tussen de werknemers en het bedrijf opnieuw aangevat. Die zitten al maanden muurvast: de bonden vragen immers een loonsverhoging van drie procent, terwijl Ahold vasthoudt aan de nullijn.

 

De chauffeurs willen met hun actie alvast handtekeningen verzamelen voor het tienpuntenplan dat ze woensdag willen overhandigen aan het bestuur. Daarin staat onder andere dat opdrachtgevers aansprakelijk worden voor het naleven van de cao en er staan ook regels in voor buitenlandse vervoerders die hun werk verrichten in Nederland.

 

Zo willen ze een betere administratie van ritten die door buitenlandse maatschappijen worden gedaan en willen ze dat er een vergunning nodig is voor ieder voertuig van een vervoerder, ongeacht het laadgewicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.