Vakbondsactie bij distributiecentra Albert Heijn | RetailDetail

Vakbondsactie bij distributiecentra Albert Heijn

Vakbondsactie bij distributiecentra Albert Heijn

Vrachtwagenchauffeurs en FNV Bondgenoten hebben vanmorgen acties gehouden bij de distributiecentra van Albert Heijn in Zaandam en Geldermalsen. Zo willen ze de druk opvoeren in aanloop naar het cao-overleg.

Tienpuntenplan

Woensdag worden de cao-onderhandelingen tussen de werknemers en het bedrijf opnieuw aangevat. Die zitten al maanden muurvast: de bonden vragen immers een loonsverhoging van drie procent, terwijl Ahold vasthoudt aan de nullijn.

 

De chauffeurs willen met hun actie alvast handtekeningen verzamelen voor het tienpuntenplan dat ze woensdag willen overhandigen aan het bestuur. Daarin staat onder andere dat opdrachtgevers aansprakelijk worden voor het naleven van de cao en er staan ook regels in voor buitenlandse vervoerders die hun werk verrichten in Nederland.

 

Zo willen ze een betere administratie van ritten die door buitenlandse maatschappijen worden gedaan en willen ze dat er een vergunning nodig is voor ieder voertuig van een vervoerder, ongeacht het laadgewicht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.