Vijf grootste maaltijdbezorgers gaan samenwerken

Vijf grootste maaltijdbezorgers gaan samenwerken

De vijf grootste maaltijdbezorgers in Nederland hebben de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers opgericht. Samen willen ze de belangen van de sector behartigen, die de laatste jaren enorm groeit.

Sector vertegenwoordigen

De vijf initiatiefnemers zijn Bezorgbeer, Domino's Pizza, New York Pizza, Spare Rib Express en Taco Mundo. Samen hebben ze bijna 350 vestigingen en meer dan 7.000 werknemers in Nederland. De vijf vinden dat hun sector nergens goed vertegenwoordigd wordt.

 

De vijf ketens hopen ook te kunnen werken aan een verdere professionalisering van de sector. Ook willen ze meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, door meer te leveren met elektrische fietsen en scooters. Daarnaast willen ze digitale betalingen stimuleren en een keurmerk op poten zetten voor leden van de vereniging die voldoen aan bepaalde criteria.

 

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers bestaat uit vertegenwoordigers van de vijf bedrijven: Martijn Jansen (Bezorgbeer), Andre Ten Wolde (Domino's), Remco Robelus (Spare Rib Express), Tom Filippini (Taco Mundo) en Philippe Vorst (New York Pizza).

Tags: