Vijf grootste maaltijdbezorgers gaan samenwerken | RetailDetail

Vijf grootste maaltijdbezorgers gaan samenwerken

Vijf grootste maaltijdbezorgers gaan samenwerken

De vijf grootste maaltijdbezorgers in Nederland hebben de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers opgericht. Samen willen ze de belangen van de sector behartigen, die de laatste jaren enorm groeit.

Sector vertegenwoordigen

De vijf initiatiefnemers zijn Bezorgbeer, Domino's Pizza, New York Pizza, Spare Rib Express en Taco Mundo. Samen hebben ze bijna 350 vestigingen en meer dan 7.000 werknemers in Nederland. De vijf vinden dat hun sector nergens goed vertegenwoordigd wordt.

 

De vijf ketens hopen ook te kunnen werken aan een verdere professionalisering van de sector. Ook willen ze meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, door meer te leveren met elektrische fietsen en scooters. Daarnaast willen ze digitale betalingen stimuleren en een keurmerk op poten zetten voor leden van de vereniging die voldoen aan bepaalde criteria.

 

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers bestaat uit vertegenwoordigers van de vijf bedrijven: Martijn Jansen (Bezorgbeer), Andre Ten Wolde (Domino's), Remco Robelus (Spare Rib Express), Tom Filippini (Taco Mundo) en Philippe Vorst (New York Pizza).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.