Vis verkocht op markt vaak niet vers | RetailDetail

Vis verkocht op markt vaak niet vers

Vis verkocht op markt vaak niet vers

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat vis die verkocht wordt op de markt vaak niet vers of zelfs bedorven is. Sommige producten tijdens de test waren zelfs besmet met de e.coli-bacterie.

Zalm verser dan schol en pangasius

Voor zijn onderzoek testte de Consumentenbond de kwaliteit van verkochte zalm, pangasius en schol bij achttien marktkramers in Den Haag, Leiden, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Daaruit bleek dat de vis verschillende keren bedorven was. Wie vis koopt op de markt kiest het best voor zalm, aangezien die beter uit de test kwam dan de verkochte schol of pangasius. Op warme dagen waren de resultaten trouwens nog een stuk slechter, omdat vis dan sneller bederft.

 

De drie slechtste kramen stonden allemaal op de Afrikaandermarkt in Rotterdam, terwijl de best scorende kramen te vinden zijn in Den Haag. "De resultaten wijzen erop dat veel te veel viskramen hun zaakjes niet op orde hebben. De branche moet hier echt werk van maken. Ook moet de NVWA voldoende middelen krijgen om streng toezicht uit te kunnen oefenen en in te kunnen grijpen", stelt campagneleider Henry Uitslag van de Consumentenbond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.