Vis verkocht op markt vaak niet vers

Vis verkocht op markt vaak niet vers

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat vis die verkocht wordt op de markt vaak niet vers of zelfs bedorven is. Sommige producten tijdens de test waren zelfs besmet met de e.coli-bacterie.

Zalm verser dan schol en pangasius

Voor zijn onderzoek testte de Consumentenbond de kwaliteit van verkochte zalm, pangasius en schol bij achttien marktkramers in Den Haag, Leiden, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Daaruit bleek dat de vis verschillende keren bedorven was. Wie vis koopt op de markt kiest het best voor zalm, aangezien die beter uit de test kwam dan de verkochte schol of pangasius. Op warme dagen waren de resultaten trouwens nog een stuk slechter, omdat vis dan sneller bederft.

 

De drie slechtste kramen stonden allemaal op de Afrikaandermarkt in Rotterdam, terwijl de best scorende kramen te vinden zijn in Den Haag. "De resultaten wijzen erop dat veel te veel viskramen hun zaakjes niet op orde hebben. De branche moet hier echt werk van maken. Ook moet de NVWA voldoende middelen krijgen om streng toezicht uit te kunnen oefenen en in te kunnen grijpen", stelt campagneleider Henry Uitslag van de Consumentenbond.

Tags: