Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak | RetailDetail

Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak

Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak

Bakker Bart heeft een kort geding tegen voormalig franchisenemer Tamim Azemy verloren. Die wilde een winkel in Ede onder eigen naam verder zetten, maar dat werd hem verboden door Bakker Bart.

Non-concurrentiebeding

De franchiseovereenkomst met Azemy werd door Bakker Bart stopgezet en zal vanaf 1 april verlopen. Volgens een non-concurrentiebeding mag de franchisenemer een jaar lang geen bakkerij uitbaten op die locatie of in de buurt.

 

Azemy wil de winkel echter verder zetten onder een eigen naam en besloot daarom een kort geding aan te spannen tegen de keten. Hij heeft nu gelijk gekregen van de rechter, die de afspraak vernietigt. Volgens de rechter heeft Bakker Bart geen voordeel aan het in stand houden van de overeenkomst. Daarnaast oordeelde hij dat twee andere filialen van Bakker Bart in Ede geen last zullen hebben van de bakkerij van Azemy.

 

Bakker Bart heeft al een tijdje meerdere problemen met zijn franchisers. Die vinden dat het bedrijf alle kosten wil afwimpelen op de ondernemers, waardoor een deel van hen het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.