Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak | RetailDetail

Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak

Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak

Bakker Bart heeft een kort geding tegen voormalig franchisenemer Tamim Azemy verloren. Die wilde een winkel in Ede onder eigen naam verder zetten, maar dat werd hem verboden door Bakker Bart.

Non-concurrentiebeding

De franchiseovereenkomst met Azemy werd door Bakker Bart stopgezet en zal vanaf 1 april verlopen. Volgens een non-concurrentiebeding mag de franchisenemer een jaar lang geen bakkerij uitbaten op die locatie of in de buurt.

 

Azemy wil de winkel echter verder zetten onder een eigen naam en besloot daarom een kort geding aan te spannen tegen de keten. Hij heeft nu gelijk gekregen van de rechter, die de afspraak vernietigt. Volgens de rechter heeft Bakker Bart geen voordeel aan het in stand houden van de overeenkomst. Daarnaast oordeelde hij dat twee andere filialen van Bakker Bart in Ede geen last zullen hebben van de bakkerij van Azemy.

 

Bakker Bart heeft al een tijdje meerdere problemen met zijn franchisers. Die vinden dat het bedrijf alle kosten wil afwimpelen op de ondernemers, waardoor een deel van hen het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.