Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak

Voormalig franchisenemer Bakker Bart wint rechtszaak

Bakker Bart heeft een kort geding tegen voormalig franchisenemer Tamim Azemy verloren. Die wilde een winkel in Ede onder eigen naam verder zetten, maar dat werd hem verboden door Bakker Bart.

Non-concurrentiebeding

De franchiseovereenkomst met Azemy werd door Bakker Bart stopgezet en zal vanaf 1 april verlopen. Volgens een non-concurrentiebeding mag de franchisenemer een jaar lang geen bakkerij uitbaten op die locatie of in de buurt.

 

Azemy wil de winkel echter verder zetten onder een eigen naam en besloot daarom een kort geding aan te spannen tegen de keten. Hij heeft nu gelijk gekregen van de rechter, die de afspraak vernietigt. Volgens de rechter heeft Bakker Bart geen voordeel aan het in stand houden van de overeenkomst. Daarnaast oordeelde hij dat twee andere filialen van Bakker Bart in Ede geen last zullen hebben van de bakkerij van Azemy.

 

Bakker Bart heeft al een tijdje meerdere problemen met zijn franchisers. Die vinden dat het bedrijf alle kosten wil afwimpelen op de ondernemers, waardoor een deel van hen het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.

Tags: