Wijnvoordeel.nl in handen van Kwantum-eigenaar | RetailDetail

Wijnvoordeel.nl in handen van Kwantum-eigenaar

Wijnvoordeel.nl in handen van Kwantum-eigenaar

Gilde Equity Management heeft een overeenkomst gesloten met AAC Capital rond de overname van Baarsma B2C. Tot die groep behoren onder andere de merken Wijnvoordeel.nl, Wijnbeurs en Colaris.

"Negatieve effecten op rest van de groep"

Baarsma B2C is onderdeel van de Wine Baarsma Group, dat zijn wijnen ook rechtstreeks aan de supermarkten verkoopt. Het heeft nu besloten om zich enkel nog op die groothandelsactiviteiten te richten.


"We hebben besloten om de bc2 te verkopen omdat het businessmodel niet te handhaven was en er kanaalconflicten optreden", zegt CEO Cees de Rade aan Wijnplein.nl. "We merkten negatieve effecten op de rest van de Baarsma-groep."


De overname van Baarsma B2C moet wel nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt. Als die goedkeuring er komt dan is het de tweede aankoop van de investeringsgroep op korte tijd. Onlangs nam het nog de woonwinkelketen Kwantum over van Macintosh. Het heeft daarnaast ook een aandeel in Leapp en het is eigenaar van Bakker Bart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.