Yada Yada Market opent op 1 november | RetailDetail

Yada Yada Market opent op 1 november

Yada Yada Market opent op 1 november

Op 1 november opent aan de Hemkade in Zaandam de Yada Yada Market: een nieuwe overdekte versmarkt waar diverse food- en horecaconcepten te vinden zijn.

Zuid-Afrikaanse origine

Het concept met eten, drinken en muziek is een initiatief van de Zuid-Afrikaans/Duitse ondernemer Paul Rutzen. In Kaapstad is een soortgelijk concept, de Bay Harbour Market. De versmarkt brengt producten en gerechten uit de hele wereld en wil een platform voor kunst bieden.

 

De Yada Yada Market is vier dagen per week geopend, van donderdag tot en met zondag. De overdekte versmarkt is vanaf 1 november eveneens met een veerbootverbinding vanaf Amsterdam Centraal Station te bereiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.