Yoghurt Barn en FrieslandCampina gaan samenwerken | RetailDetail

Yoghurt Barn en FrieslandCampina gaan samenwerken

Yoghurt Barn en FrieslandCampina gaan samenwerken

Yoghurt Barn wordt vanaf deze week beleverd met yoghurt van FrieslandCampina. De formule krijgt als onderdeel van de samenwerking met de zuivelproducent tevens ondersteuning bij de groeiplannen. Yoghurt Barn opende vandaag de vierde winkel op Amsterdam CS.

Merk Campina in winkels 

Met de samenwerking verschijnt het merk Campina op diverse manieren in de winkels van Yoghurt Barn. Zo verandert de slogan Loei Lekker in Loei lekker by Campina. Voorheen was Weerribben Zuivel yoghurtleverancier van Yoghurt Barn.

 

 

De samenwerking met Yoghurt Barn geeft FrieslandCampina meer mogelijkheden voor contact met de consument. Campina kan bij de formule beleving aan zuivel toevoegen en het verhaal achter het product vertellen. Er is bij Yoghurt Barn tevens ruimte om nieuwe yoghurtvarianten te brengen. Zo ontwikkelde FrieslandCampina biologische barn-yoghurt en frozen yoghurt voor de formule.

 

 

Ondersteunen bij groei

Yoghurt Barn heeft met FrieslandCampina ook afspraken gemaakt voor ondersteuning bij de groeiambities van de keten. De formule heeft vestigingen in Utrecht, Haarlem en Amsterdam en opende vandaag de vierde winkel op Amsterdam CS. In januari volgen winkels in Den Haag en Den Bosch.

 

 

Ook internationaal ziet Yoghurt Barn kansen om uit te breiden. Wouter Staal, die in 2012 met de formule startte, verwacht dat er over twee jaar 25 tot 40 winkels in ons land zijn. Staal wil vervolgens naar verdere groei in het buitenland.

 

Yoghurt Barn biedt magere yoghurt, boerenyoghurt, hangop en een eigen receptuur frozen yoghurt. De specials veranderen met de seizoenen. De klant kan ook zelf met toppings een combinatie samenstellen. Naast yoghurt kunnen klanten er terecht voor koffie, thee, frisdranken, sappen, gebak en brood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.