Zesde Amsterdams filiaal Marqt | RetailDetail

Zesde Amsterdams filiaal Marqt

Zesde Amsterdams filiaal Marqt

Marqt opent op 5 juni een nieuw filiaal in Amsterdam, aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het wordt al het zesde filiaal van de duurzame supermarktketen in de Nederlandse hoofdstad.

Eind dit jaar ook buiten grote steden

Hoewel de keten voorlopig vrijwel uitsluitend te vinden is in grote steden, wil Marqt daar eind 2014 wel stilaan verandering in brengen. Dan wil het ook filialen beginnen te openen buiten de Randstad. "Of dat nou Leeuwarden, Groningen of Zwolle is maakt niet uit. Het gaat er om dat wij op plekken komen waar we een volwaardige tegenhanger kunnen zijn van het traditionele supermarktkanaal", zei een woordvoerder van Marqt aan Distrifood.

 

Momenteel heeft Marqt in Nederland al acht vestigingen, waarvan dus het grootste aantal in Amsterdam. Marqt koopt als duurzame supermarkt vooral producten uit de regio en weert een flink aantal additieven uit zijn producten. In de winkels is het ook niet mogelijk om met contant geld te betalen. Zo wil het zijn winkels veiliger maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.