Jumbo verkoopt insectproducten landelijk | RetailDetail

Jumbo verkoopt insectproducten landelijk

Jumbo verkoopt insectproducten landelijk

Vrijwel alle Jumbo Supermarkten gaan vanaf de tweede week van januari een assortiment insectproducten verkopen. De supermarktketen was eind oktober al gestart met de verkoop in enkele filialen.

Vleesvervangers

Jumbo wordt zo de eerste Nederlandse supermarktketen die producten met daarin insecten verwerkt op grote schaal zal verkopen. Voedsel met insecten in wint de laatste tijd aan populariteit, onder andere als vleesvervanger: "Met de landelijke verkoopstart van de producten wil Jumbo haar klanten verrassen en speelt de supermarktketen in op de groeiende behoefte van consumenten om steeds vaker insecten te eten".

 

De supermarkten in Groningen en Haren kregen eind oktober de primeur van het assortiment. Op 31 oktober en 1 november kregen klanten toen de mogelijkheid om de producten te komen proeven. Dat viel duidelijk in de smaak, en nu heeft Jumbo besloten om het assortiment ook landelijk uit te rollen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.