La Place opent derde restaurant in Duitsland | RetailDetail

La Place opent derde restaurant in Duitsland

La Place opent derde restaurant in Duitsland

Restaurantketen La Place heeft in Montabaur een derde Duitse vestiging geopend. Die stond al lange tijd op de planning, maar het duurde anderhalf jaar na de vorige vestiging voor het nieuwe pand opende.

Geen nieuwe openingen gepland

De vorige twee restaurants van La Place in Duitsland zijn te vinden in Outletcity Metzingen en in Zweibrucken. Voorlopig staan er geen nieuwe openingen in Duitsland gepland, ook al wordt het land door de keten aanzien als een belangrijke schakel in de internationale expansie van La Place.

 

La Place is eigendom van warenhuisketen V&D en heeft momenteel ongeveer 200 locaties. De meeste daarvan zijn te vinden in Nederland, maar ook in België en zelfs in New York en Bali zijn er restaurants van de keten. Het eerste Duitse restaurant opende zijn deuren in september 2013.

 

Sinds kort wordt het merk La Place binnen V&D belangrijker gemaakt. De keten is op zichzelf succesvol en V&D wil daar gebruik van maken om zelf ook terug boven water te komen. Zo zullen er in de toekomst collecties verkocht worden onder de naam La Place, ook al zal het daarbij niet enkel over voedingswaren gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.