Albert Heijn gaat online uitbreiden | RetailDetail

Albert Heijn gaat online uitbreiden

Albert Heijn gaat online uitbreiden

Albert Heijn gaat voor het eerst in lange tijd het werkgebied van websupermarkt Albert.nl uitbreiden. De supermarktketen opent in september in Almere een derde distributiecentrum voor de dienst, waardoor het bedienen van nieuwe gebieden mogelijk wordt.

Almere opent mogelijkheden

Albert Heijn is op dit moment op zoek naar personeel voor het nieuwe centrum. Naast de centra heeft AH ook nog transportlocaties in Amsterdam, Nijmegen, Tilburg en Zaandam, van waaruit klanten rechtstreeks worden bediend. De twee andere "Home Shop Centers", zoals AH zijn distributiecentra noemt, staan in De Meern (Utrecht) en Rotterdam.

 

De dienst bereikt op dit moment in theorie ruim zeven miljoen huishoudens, maar het marktgebied beperkt zich tot de Randstad en delen van Noord-Brabant en Gelderland. De afgelopen jaren zijn daar nauwelijks nieuwe regio's bijgekomen.

 

Het is nog niet duidelijk waar de uitbreiding gaat plaatsvinden. "k kan nu nog niet precies zeggen om welke gebieden het gaat, maar je kunt je er een voorstelling van maken. Door de extra capaciteit en de herverdeling van bestaande capacitieit zijn we bovendien in staat om huidige webwinkelklanten ruimere keus in tijdvakken te bieden", zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer van AH tegen het webvakblad Twinkle. Dit najaar begint AH ook met afhaalpunten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.