Albert Heijn gaat online uitbreiden

Albert Heijn gaat online uitbreiden

Albert Heijn gaat voor het eerst in lange tijd het werkgebied van websupermarkt Albert.nl uitbreiden. De supermarktketen opent in september in Almere een derde distributiecentrum voor de dienst, waardoor het bedienen van nieuwe gebieden mogelijk wordt.

Almere opent mogelijkheden

Albert Heijn is op dit moment op zoek naar personeel voor het nieuwe centrum. Naast de centra heeft AH ook nog transportlocaties in Amsterdam, Nijmegen, Tilburg en Zaandam, van waaruit klanten rechtstreeks worden bediend. De twee andere "Home Shop Centers", zoals AH zijn distributiecentra noemt, staan in De Meern (Utrecht) en Rotterdam.

 

De dienst bereikt op dit moment in theorie ruim zeven miljoen huishoudens, maar het marktgebied beperkt zich tot de Randstad en delen van Noord-Brabant en Gelderland. De afgelopen jaren zijn daar nauwelijks nieuwe regio's bijgekomen.

 

Het is nog niet duidelijk waar de uitbreiding gaat plaatsvinden. "k kan nu nog niet precies zeggen om welke gebieden het gaat, maar je kunt je er een voorstelling van maken. Door de extra capaciteit en de herverdeling van bestaande capacitieit zijn we bovendien in staat om huidige webwinkelklanten ruimere keus in tijdvakken te bieden", zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer van AH tegen het webvakblad Twinkle. Dit najaar begint AH ook met afhaalpunten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Nieuw distributiecentrum voor Picnic in Diemen

13/12/2017

Om verder te groeien in Noord- en Zuid-Holland opent online boodschappendienst Picnic een nieuw distributiecentrum in Diemen. Er zullen zo'n 300 mensen worden tewerkgesteld. 

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Back to top