Albert Heijn gaat online uitbreiden

Albert Heijn gaat online uitbreiden

Albert Heijn gaat voor het eerst in lange tijd het werkgebied van websupermarkt Albert.nl uitbreiden. De supermarktketen opent in september in Almere een derde distributiecentrum voor de dienst, waardoor het bedienen van nieuwe gebieden mogelijk wordt.

Almere opent mogelijkheden

Albert Heijn is op dit moment op zoek naar personeel voor het nieuwe centrum. Naast de centra heeft AH ook nog transportlocaties in Amsterdam, Nijmegen, Tilburg en Zaandam, van waaruit klanten rechtstreeks worden bediend. De twee andere "Home Shop Centers", zoals AH zijn distributiecentra noemt, staan in De Meern (Utrecht) en Rotterdam.

 

De dienst bereikt op dit moment in theorie ruim zeven miljoen huishoudens, maar het marktgebied beperkt zich tot de Randstad en delen van Noord-Brabant en Gelderland. De afgelopen jaren zijn daar nauwelijks nieuwe regio's bijgekomen.

 

Het is nog niet duidelijk waar de uitbreiding gaat plaatsvinden. "k kan nu nog niet precies zeggen om welke gebieden het gaat, maar je kunt je er een voorstelling van maken. Door de extra capaciteit en de herverdeling van bestaande capacitieit zijn we bovendien in staat om huidige webwinkelklanten ruimere keus in tijdvakken te bieden", zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer van AH tegen het webvakblad Twinkle. Dit najaar begint AH ook met afhaalpunten.

Tags: