Albert Heijn schrapt Albert.nl | RetailDetail

Albert Heijn schrapt Albert.nl

Albert Heijn schrapt Albert.nl

Albert Heijn gaat het merk Albert.nl helemaal laten verdwijnen. Momenteel bestellen klanten al hun producten op AH.nl, maar over de komende jaren zal elke verwijzing naar Albert.nl wegvallen.

Naam zal nog jaren verschijnen

Het verdwijnen van Albert.nl zou wel nog enkele jaren duren, want de branding wordt niet onmiddellijk verwijderd. "De bezorgauto's gaan we niet overspuiten en ze worden pas vervangen als het nodig is. Ook de kratjes blijven we gebruiken totdat ze kapot zijn", aldus vicepresident omnichannel marketing Adriaan Thierry in het personeelsblad Aha.

 

Verder wist Albert Heijn te melden dat er in 2013 meer dan een miljoen pakketten van Bol.com zijn afgehaald in de filialen van Albert Heijn. Om die synergie nog meer te verbeteren, loopt er in Huizen een proefproject, waarbij de tien bestverkochte titels van de online winkel ook voorradig zijn bij Albert Heijn en waarbij een scherm aanwezig is om ook andere boeken te bestellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.