Amazon opent platform voor Nederlanders | RetailDetail

Amazon opent platform voor Nederlanders

Amazon opent platform voor Nederlanders

De Amerikaanse online retailgigant Amazon.com stelt zijn platform open voor Nederlandse webwinkels. Via een advertentie op de site van Twinkle worden Nederlandse ondernemingen opgeroepen hun producten te gaan verkopen via Amazon.

Amazon zoekt toenadering tot Nederlandse handelaars

"Toon uw product aan miljoenen extra klanten", schrijft de grootste e-tailonderneming ter wereld in de eerste concrete communicatie van Amazon gericht op de Nederlandse markt. Het werven van Nederlandse webwinkels voor de marktplaats van Amazon wordt door sommige experts gezien als een nieuwe stap in de richting van een Nederlandse site.

 

Nederlandse webwinkels moeten volgens de advertorial weliswaar een alternatieve thuismarkt kiezen uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje. "Het land waarin u zich registreert heet uw thuismarkt en u moet de markt kiezen waar u verwacht de grootste verkoop te realiseren", schrijft Amazon. "Dit hangt bijvoorbeeld af van de producten die u wilt aanbieden, de talen waarin u ze kunt laten opnemen en waar uw voorraad zich bevindt."

 

Amazon gaat hiermee de strijd aan met Bol.com en Wehkamp.nl, die zelf ook eigen netwerken hebben opgezet om andere verkopers via hun platformen omzet te laten genereren. Bij Bol.com zijn deze zogenoemde Plaza-partners inmiddels goed voor 20 procent van de omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.