Ao.com volgend jaar naar Nederland | RetailDetail

Ao.com volgend jaar naar Nederland

Ao.com volgend jaar naar Nederland

Het Britse Ao.com, een afkorting voor Appliances Online, komt volgend voorjaar naar Nederland. Ao.com is naast het Verenigd Koninkrijk momenteel ook al te vinden in Duitsland. Eerder deze zomer kwamen al de eerste geruchten over een stap naar Nederland.

Nieuw magazijn in Keulen

Om de Nederlandse website goed te ondersteunen zal er in Utrecht een callcenter komen en een klein distributiecentrum, van waaruit veel verkochte producten snel kunnen geleverd worden bij de klant. Voor de overige producten zal er gerekend worden op een nieuw magazijn dat in de buurt van Keulen wordt opgetrokken. Dat doet ook meteen dienst als hoofdkantoor voor het Europese vasteland.


Ao.com haalde in de eerste helft van zijn boekjaar een omzet van ongeveer 375 miljoen euro, waarvan het grootste deel werd gehaald in het Verenigd Koninkrijk. Duitsland was goed voor een omzet van 22 miljoen euro. Met een omzet van 375 miljoen euro doet Ao.com het 22 procent beter dan in dezelfde periode een jaar eerder.


CEO John Roberts heeft als doel om in elk land waar het bedrijf actief is ook daadwerkelijk marktleider te worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.