Bol.com neemt logistiek van partnerbedrijven over | RetailDetail

Bol.com neemt logistiek van partnerbedrijven over

Bol.com neemt logistiek van partnerbedrijven over

Bol.com gaat zijn partnerbedrijven aanbieden hun logistiek over te nemen: op die manier raken hun pakjes sneller bij de consument. De partnerverkoop is immers heel belangrijk voor bol.com, dat het model in 2011 lanceerde in Nederland.

Partnerverkoop al goed voor 100 miljoen euro omzet

Inmiddels hebben al meer dan 12.000 ondernemers een verkoopaccount bij bol.com, en  één op zes bestellingen verloopt er al in samenwerking met een verkooppartner. In 2014 bereikte de omzet via deze samenwerkingsakkoorden al de mijlpaal van 100 miljoen euro.

 

Bol.com wil de ondernemers nu de mogelijkheid geven om de orderverwerking, de verpakking, de verzending, de terugnames, de klantenservice en het stockbeheer te laten verzorgen in het magazijn bij Docdata in Waalwijk. De goederen worden dan opgenomen in het reguliere distributieproces van de grutter. De werkwijze laat ook toe om bestellingen voor hetzelfde adres te groeperen.

 

Bol.com start hiertoe een test op beperkte schaal. De online handelaar verwacht om begin 2016 de service vervolgens breed te kunnen aanbieden in België en Nederland. Ondernemers die op het voorstel ingaan, betalen een vergoeding voor de opslag van een voorraad in het distributiecentrum en een vergoeding per verkocht product voor de verdere logistieke afhandeling van de verkoop.

 

Ook voordelen voor de consument

Volgens bol.com heeft deze dienstverlening ook voordelen voor de klanten: zij kunnen dan voor een groter deel van het aanbod op de verkoopsite rekenen op een levering binnen de 24u aan huis of in een warenhuis van Albert Heijn en op 24 uur per dag klantenservice. Ook kan de consument de goederen gratis voor retour aanbieden via de afhaalpunten.

 

De partner blijft niettemin de verkopende partij en is met bedrijfsnaam zowel bij de bestelling als bezorging zichtbaar voor de klant.

 

Verzending kan ook via DPD en PostNL

Nederlandse ondernemers die gebruik maken van bol.com als verkoopkanaal kunnen de logistiek ook zelf blijven doen. In dat geval krijgen ze pakketzegels van DHL Parcel. Vanaf begin februari komen daar zegels van DPD en PostNL bij.

 

Aan Belgische ondernemers biedt bol.com vanaf begin februari 2015 dan weer een verzendservice met pakketzegels van bpost en DPD. Voor verzendingen naar Nederland geldt daarbij hetzelfde tarief als voor het verzenden van pakketjes in eigen land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.