Bol.com Plaza haalt 100 miljoen euro jaaromzet

Bol.com Plaza haalt 100 miljoen euro jaaromzet

Winkeliers die zich hebben aangesloten bij bol.com Plaza hebben zouden de voorbije twaalf maanden gezamenlijk een omzet hebben gegenereerd van 100 miljoen euro. Samen zouden ze zo één van Nederlands tien grootste webwinkels van Nederland vormen.

Verdere ontwikkeling handelsplatform

Momenteel wordt 1 op de 6 aankopen van consumenten op bol.com niet bij bol.com gedaan, maar bij handelaars die zijn aangesloten op het platform. Bol.com wil zich in de toekomst dan ook verder ontwikkelen als handelsplatform. Zo krijgen handelaars die voor een product de beste prijs hebben voortaan de meest prominente plek. De klant krijgt dus altijd de beste optie voorgeschoteld, zelfs als die buiten bol.com ligt. In 2015 zal het bedrijf zijn investeringen voor het ontwikkelen van een handelsplatform dan ook verdubbelen.

 

"Dat is extra omzet, dus geen verkopen die de consument anders toch al zou hebben gedaan", zegt directeur Daniel Ropers van bol.com aan Emerce. Handelaars die zich aansluiten bij bol.com zouden 10 tot 30 procent meer omzet genereren.

Tags: