Coolblue gaat ook op zondag leveren | RetailDetail

Coolblue gaat ook op zondag leveren

Coolblue gaat ook op zondag leveren

Vanaf 30 augustus gaat Coolblue bestelde pakjes ook op zondagnamiddag leveren. Klanten die zaterdag voor middernacht een bestelling plaatsen, kunnen die zondag dus - gratis - in de bus verwachten.

"Eerste in België en Nederland"

Coolblue gaat zo als, naar eigen zeggen, eerste grote webwinkel in België en Nederland zeven dagen op zeven pakjes bezorgen. Alle bestellingen zullen zondag geleverd worden tussen 12u en 18u, dankzij een uitgebreide samenwerking met PostNL.

 

Niet enkel pakjes die op zaterdag besteld zijn, kunnen op zondag geleverd worden. Klanten kunnen ook voor zondag kiezen, als ze hun bestelling op een andere dag plaatsen. Veel klanten bleken zich immers af te vragen "Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist op zondag thuis ben?", klinkt het bij de Rotterdammers. "We kunnen hier honderdduizenden klanten per jaar blij mee maken", meent ook topman Pieter Zwart.

 

Vrijwel alle producten die verkocht worden door Coolblue zullen beschikbaar zijn voor levering op zondag. Enkel grote toestellen zoals tv's en wasmachines kunnen niet op zondag bij de consument geleverd worden. Ook abonnementen die via Coolblue aangevraagd worden, worden niet op zondag geactiveerd.

 

PostNL breidt service uit

PostNL heeft ondertussen ook al laten weten dat het in de toekomst pakketjes van alle partners op zondag wil bezorgen. Coolblue is daarbij de eerste partner, maar ook de BAS Group (MyCom, iCentre en Dixons) zal zijn pakjes vanaf september op zondag in de bus gedropt zien.

 

"Zondagsbezorging is een goede optie voor mensen die hun bestelling op hun vrije zondag willen ontvangen, omdat ze doordeweeks vaak niet thuis zijn", meldt PostNL aan Twinkle. Bij Coolblue is de dienst gratis, maar het is de webwinkel zelf die bepaalt wat de kost voor de dienst is.

 

PostNL zegt een primeur te hebben op het Europese vasteland door op elke dag van de week te leveren. Het postbedrijf wil tijdens de rest van het jaar de dienst verder uitrollen en hoopt dat het begin 2015 beschikbaar is bij elke webwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.