Coolblue gaat ook op zondag leveren | RetailDetail

Coolblue gaat ook op zondag leveren

Coolblue gaat ook op zondag leveren

Vanaf 30 augustus gaat Coolblue bestelde pakjes ook op zondagnamiddag leveren. Klanten die zaterdag voor middernacht een bestelling plaatsen, kunnen die zondag dus - gratis - in de bus verwachten.

"Eerste in België en Nederland"

Coolblue gaat zo als, naar eigen zeggen, eerste grote webwinkel in België en Nederland zeven dagen op zeven pakjes bezorgen. Alle bestellingen zullen zondag geleverd worden tussen 12u en 18u, dankzij een uitgebreide samenwerking met PostNL.

 

Niet enkel pakjes die op zaterdag besteld zijn, kunnen op zondag geleverd worden. Klanten kunnen ook voor zondag kiezen, als ze hun bestelling op een andere dag plaatsen. Veel klanten bleken zich immers af te vragen "Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist op zondag thuis ben?", klinkt het bij de Rotterdammers. "We kunnen hier honderdduizenden klanten per jaar blij mee maken", meent ook topman Pieter Zwart.

 

Vrijwel alle producten die verkocht worden door Coolblue zullen beschikbaar zijn voor levering op zondag. Enkel grote toestellen zoals tv's en wasmachines kunnen niet op zondag bij de consument geleverd worden. Ook abonnementen die via Coolblue aangevraagd worden, worden niet op zondag geactiveerd.

 

PostNL breidt service uit

PostNL heeft ondertussen ook al laten weten dat het in de toekomst pakketjes van alle partners op zondag wil bezorgen. Coolblue is daarbij de eerste partner, maar ook de BAS Group (MyCom, iCentre en Dixons) zal zijn pakjes vanaf september op zondag in de bus gedropt zien.

 

"Zondagsbezorging is een goede optie voor mensen die hun bestelling op hun vrije zondag willen ontvangen, omdat ze doordeweeks vaak niet thuis zijn", meldt PostNL aan Twinkle. Bij Coolblue is de dienst gratis, maar het is de webwinkel zelf die bepaalt wat de kost voor de dienst is.

 

PostNL zegt een primeur te hebben op het Europese vasteland door op elke dag van de week te leveren. Het postbedrijf wil tijdens de rest van het jaar de dienst verder uitrollen en hoopt dat het begin 2015 beschikbaar is bij elke webwinkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.