Coolblue gaat ook op zondag leveren

Coolblue gaat ook op zondag leveren

Vanaf 30 augustus gaat Coolblue bestelde pakjes ook op zondagnamiddag leveren. Klanten die zaterdag voor middernacht een bestelling plaatsen, kunnen die zondag dus - gratis - in de bus verwachten.

"Eerste in België en Nederland"

Coolblue gaat zo als, naar eigen zeggen, eerste grote webwinkel in België en Nederland zeven dagen op zeven pakjes bezorgen. Alle bestellingen zullen zondag geleverd worden tussen 12u en 18u, dankzij een uitgebreide samenwerking met PostNL.

 

Niet enkel pakjes die op zaterdag besteld zijn, kunnen op zondag geleverd worden. Klanten kunnen ook voor zondag kiezen, als ze hun bestelling op een andere dag plaatsen. Veel klanten bleken zich immers af te vragen "Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist op zondag thuis ben?", klinkt het bij de Rotterdammers. "We kunnen hier honderdduizenden klanten per jaar blij mee maken", meent ook topman Pieter Zwart.

 

Vrijwel alle producten die verkocht worden door Coolblue zullen beschikbaar zijn voor levering op zondag. Enkel grote toestellen zoals tv's en wasmachines kunnen niet op zondag bij de consument geleverd worden. Ook abonnementen die via Coolblue aangevraagd worden, worden niet op zondag geactiveerd.

 

PostNL breidt service uit

PostNL heeft ondertussen ook al laten weten dat het in de toekomst pakketjes van alle partners op zondag wil bezorgen. Coolblue is daarbij de eerste partner, maar ook de BAS Group (MyCom, iCentre en Dixons) zal zijn pakjes vanaf september op zondag in de bus gedropt zien.

 

"Zondagsbezorging is een goede optie voor mensen die hun bestelling op hun vrije zondag willen ontvangen, omdat ze doordeweeks vaak niet thuis zijn", meldt PostNL aan Twinkle. Bij Coolblue is de dienst gratis, maar het is de webwinkel zelf die bepaalt wat de kost voor de dienst is.

 

PostNL zegt een primeur te hebben op het Europese vasteland door op elke dag van de week te leveren. Het postbedrijf wil tijdens de rest van het jaar de dienst verder uitrollen en hoopt dat het begin 2015 beschikbaar is bij elke webwinkel.

Tags: