Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik | RetailDetail

Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik

Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik

Coolblue heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Tilburg in gebruik genomen. Het is liefst 22.000 vierkante meter groot en wordt gebruikt voor het stockeren en uitleveren van volumineuze producten.

Magazijn voor grote verpakkingen

De nieuwe logistiek ruimte is zo gebouwd dat zowel kan worden ingespeeld op de verwerking van klassieke orders als op bestellingen die nog de dag zelf moeten worden geleverd. Voorts moet het magazijn ook de retouren van de grote producten als wasmachines en tv’s opvangen. Het gaat zowel om transacties met klanten als met de zeven fysieke winkels van het bedrijf.

 

Het magazijn, dat centraal in het verzorgingsgebied van de webverkoper ligt, is zeven op zeven in gebruik. Het is veertien meter hoog en telt 20 dockdeuren. Er worden 165 mensen ingezet.

 

Nog ruimte voor uitbreiding

Het nieuwe magazijn ligt op het logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II in Tilburg. Het vervangt een vorig pand op Prologis Park Tilburg, dat Coolblue sinds 2013 in gebruik had, maar door de snelle groei inmiddels al te klein is geworden. Het magazijn in Capelle a/d Ijssel, vlakbij Rotterdam, met een oppervlakte van zo’n 5.000 vierkante meter, blijft actief voor ‘kleine’ pakketjes.

 

Het nieuwe magazijn is een ontwikkeling van Prologis. De specialist in logistiek vastgoed kocht daartoe overigens een terrein van 13,2 ha. Dat betekent dat er op de site nog bijkomende ruimte is voor zowat 100.000 vierkante meter extra aan opslagplaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.