Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik

Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik

Coolblue heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Tilburg in gebruik genomen. Het is liefst 22.000 vierkante meter groot en wordt gebruikt voor het stockeren en uitleveren van volumineuze producten.

Magazijn voor grote verpakkingen

De nieuwe logistiek ruimte is zo gebouwd dat zowel kan worden ingespeeld op de verwerking van klassieke orders als op bestellingen die nog de dag zelf moeten worden geleverd. Voorts moet het magazijn ook de retouren van de grote producten als wasmachines en tv’s opvangen. Het gaat zowel om transacties met klanten als met de zeven fysieke winkels van het bedrijf.

 

Het magazijn, dat centraal in het verzorgingsgebied van de webverkoper ligt, is zeven op zeven in gebruik. Het is veertien meter hoog en telt 20 dockdeuren. Er worden 165 mensen ingezet.

 

Nog ruimte voor uitbreiding

Het nieuwe magazijn ligt op het logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II in Tilburg. Het vervangt een vorig pand op Prologis Park Tilburg, dat Coolblue sinds 2013 in gebruik had, maar door de snelle groei inmiddels al te klein is geworden. Het magazijn in Capelle a/d Ijssel, vlakbij Rotterdam, met een oppervlakte van zo’n 5.000 vierkante meter, blijft actief voor ‘kleine’ pakketjes.

 

Het nieuwe magazijn is een ontwikkeling van Prologis. De specialist in logistiek vastgoed kocht daartoe overigens een terrein van 13,2 ha. Dat betekent dat er op de site nog bijkomende ruimte is voor zowat 100.000 vierkante meter extra aan opslagplaats.

Tags: