Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik | RetailDetail

Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik

Coolblue neemt nieuw distributiecentrum in Tilburg in gebruik

Coolblue heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Tilburg in gebruik genomen. Het is liefst 22.000 vierkante meter groot en wordt gebruikt voor het stockeren en uitleveren van volumineuze producten.

Magazijn voor grote verpakkingen

De nieuwe logistiek ruimte is zo gebouwd dat zowel kan worden ingespeeld op de verwerking van klassieke orders als op bestellingen die nog de dag zelf moeten worden geleverd. Voorts moet het magazijn ook de retouren van de grote producten als wasmachines en tv’s opvangen. Het gaat zowel om transacties met klanten als met de zeven fysieke winkels van het bedrijf.

 

Het magazijn, dat centraal in het verzorgingsgebied van de webverkoper ligt, is zeven op zeven in gebruik. Het is veertien meter hoog en telt 20 dockdeuren. Er worden 165 mensen ingezet.

 

Nog ruimte voor uitbreiding

Het nieuwe magazijn ligt op het logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II in Tilburg. Het vervangt een vorig pand op Prologis Park Tilburg, dat Coolblue sinds 2013 in gebruik had, maar door de snelle groei inmiddels al te klein is geworden. Het magazijn in Capelle a/d Ijssel, vlakbij Rotterdam, met een oppervlakte van zo’n 5.000 vierkante meter, blijft actief voor ‘kleine’ pakketjes.

 

Het nieuwe magazijn is een ontwikkeling van Prologis. De specialist in logistiek vastgoed kocht daartoe overigens een terrein van 13,2 ha. Dat betekent dat er op de site nog bijkomende ruimte is voor zowat 100.000 vierkante meter extra aan opslagplaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.