Definitief faillissement voor ECI

Definitief faillissement voor ECI

De rechtbank Midden-Nederland heeft eind vorige week het faillissement uitgesproken over ECI Holding en ECI Nederland. De webwinkels van ECI en dochteronderneming Cosmox.nl nemen vooralsnog echter gewoon orders aan.

Curator werkt aan doorstart

Vorige week meldde de curator nog dat hij pas deze week het faillissement zou aanvragen, maar intussen vernam Twinkle dat hij dit toch vorige week al had gedaan. ECI Holding is de eigenaar van bedrijfsnamen als ECI, House of Books, Budgetboek, Circulo en Clubcenter; ECI Nederland verzorgt de online activiteiten voor Cosmox en Free Record Shop.

 

Het faillissement moet een doorstart van het hele bedrijf of onderdelen daarvan mogelijk maken. Afgelopen week gaf curator Cees de Jong aan daarover met verschillende partijen in gesprek te zijn. Twinkle ziet het als een positief teken voor een mogelijke doorstart dat de webwinkels in de lucht worden gehouden en op de sites van zowel ECI als Cosmox worden klanten gerust gesteld.

 

Free Record Shop neemt geen bestellingen meer aan sinds de financiële situatie bij ECI naar buiten kwam en werkt intussen aan opties om de webwinkel weer in de lucht te krijgen. Eigenaar ProCures kampt echter tegelijkertijd met problemen bij boekendochter Polare.

Tags: