Definitief faillissement voor ECI | RetailDetail

Definitief faillissement voor ECI

Definitief faillissement voor ECI

De rechtbank Midden-Nederland heeft eind vorige week het faillissement uitgesproken over ECI Holding en ECI Nederland. De webwinkels van ECI en dochteronderneming Cosmox.nl nemen vooralsnog echter gewoon orders aan.

Curator werkt aan doorstart

Vorige week meldde de curator nog dat hij pas deze week het faillissement zou aanvragen, maar intussen vernam Twinkle dat hij dit toch vorige week al had gedaan. ECI Holding is de eigenaar van bedrijfsnamen als ECI, House of Books, Budgetboek, Circulo en Clubcenter; ECI Nederland verzorgt de online activiteiten voor Cosmox en Free Record Shop.

 

Het faillissement moet een doorstart van het hele bedrijf of onderdelen daarvan mogelijk maken. Afgelopen week gaf curator Cees de Jong aan daarover met verschillende partijen in gesprek te zijn. Twinkle ziet het als een positief teken voor een mogelijke doorstart dat de webwinkels in de lucht worden gehouden en op de sites van zowel ECI als Cosmox worden klanten gerust gesteld.

 

Free Record Shop neemt geen bestellingen meer aan sinds de financiële situatie bij ECI naar buiten kwam en werkt intussen aan opties om de webwinkel weer in de lucht te krijgen. Eigenaar ProCures kampt echter tegelijkertijd met problemen bij boekendochter Polare.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.