Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg | RetailDetail

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL start binnenkort met Zorgboodschap, een online supermarkt die zich richt op de zorg. De foodgroothandel richt zich met een retail-assortiment, gemaksartikelen en dieetproducten op kleinschalig wonen en thuiswonende zorgconsumenten, schrijft Food Hospitality.

Nieuwe retailaanpak in zorg

Groothandel Deli XL is van mening dat de zorg een nieuwe retailaanpak nodig heeft, met meer ondersteuning en expertise dan in de foodservice gebruikelijk is. Deli XL werkt met Zorgboodschap samen met Boon Beheer (aangesloten bij inkooporganisatie Superunie), dat het retailassortiment zal leveren.

 

"Het unieke is dat zorgboodschap voor een kleinschalige woongroep echt een one-stop-shoppingervaring wordt. Met Zorgboodschap zullen we een aparte actief gekoelde logistieke stroom creëren en bezorgen we producten in klapkratten, indien gewenst opgeruimd tot in de koelkast", weet Simon de Ridder van Deli XL.

 

Trends in de zorg

Deli XL springt met de online supermarkt in op de trend dat zorginstellingen steeds vaker sturen op kleinschalig wonen. Dat vraagt om een totaal andere benadering, aldus De Ridder. Grote magazijnen en centrale keukens zijn dan niet meer nodig, en zo kunnen zorginstellingen flink besparen.

 

Deli XL zal Zorgboodschap officieel presenteren tijdens de vakbeurs Zorgtotaal, die van 13 tot 15 maart 2013 in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.