Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL start binnenkort met Zorgboodschap, een online supermarkt die zich richt op de zorg. De foodgroothandel richt zich met een retail-assortiment, gemaksartikelen en dieetproducten op kleinschalig wonen en thuiswonende zorgconsumenten, schrijft Food Hospitality.

Nieuwe retailaanpak in zorg

Groothandel Deli XL is van mening dat de zorg een nieuwe retailaanpak nodig heeft, met meer ondersteuning en expertise dan in de foodservice gebruikelijk is. Deli XL werkt met Zorgboodschap samen met Boon Beheer (aangesloten bij inkooporganisatie Superunie), dat het retailassortiment zal leveren.

 

"Het unieke is dat zorgboodschap voor een kleinschalige woongroep echt een one-stop-shoppingervaring wordt. Met Zorgboodschap zullen we een aparte actief gekoelde logistieke stroom creëren en bezorgen we producten in klapkratten, indien gewenst opgeruimd tot in de koelkast", weet Simon de Ridder van Deli XL.

 

Trends in de zorg

Deli XL springt met de online supermarkt in op de trend dat zorginstellingen steeds vaker sturen op kleinschalig wonen. Dat vraagt om een totaal andere benadering, aldus De Ridder. Grote magazijnen en centrale keukens zijn dan niet meer nodig, en zo kunnen zorginstellingen flink besparen.

 

Deli XL zal Zorgboodschap officieel presenteren tijdens de vakbeurs Zorgtotaal, die van 13 tot 15 maart 2013 in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

Tags: