Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL start binnenkort met Zorgboodschap, een online supermarkt die zich richt op de zorg. De foodgroothandel richt zich met een retail-assortiment, gemaksartikelen en dieetproducten op kleinschalig wonen en thuiswonende zorgconsumenten, schrijft Food Hospitality.

Nieuwe retailaanpak in zorg

Groothandel Deli XL is van mening dat de zorg een nieuwe retailaanpak nodig heeft, met meer ondersteuning en expertise dan in de foodservice gebruikelijk is. Deli XL werkt met Zorgboodschap samen met Boon Beheer (aangesloten bij inkooporganisatie Superunie), dat het retailassortiment zal leveren.

 

"Het unieke is dat zorgboodschap voor een kleinschalige woongroep echt een one-stop-shoppingervaring wordt. Met Zorgboodschap zullen we een aparte actief gekoelde logistieke stroom creëren en bezorgen we producten in klapkratten, indien gewenst opgeruimd tot in de koelkast", weet Simon de Ridder van Deli XL.

 

Trends in de zorg

Deli XL springt met de online supermarkt in op de trend dat zorginstellingen steeds vaker sturen op kleinschalig wonen. Dat vraagt om een totaal andere benadering, aldus De Ridder. Grote magazijnen en centrale keukens zijn dan niet meer nodig, en zo kunnen zorginstellingen flink besparen.

 

Deli XL zal Zorgboodschap officieel presenteren tijdens de vakbeurs Zorgtotaal, die van 13 tot 15 maart 2013 in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Back to top