Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg | RetailDetail

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL start binnenkort met Zorgboodschap, een online supermarkt die zich richt op de zorg. De foodgroothandel richt zich met een retail-assortiment, gemaksartikelen en dieetproducten op kleinschalig wonen en thuiswonende zorgconsumenten, schrijft Food Hospitality.

Nieuwe retailaanpak in zorg

Groothandel Deli XL is van mening dat de zorg een nieuwe retailaanpak nodig heeft, met meer ondersteuning en expertise dan in de foodservice gebruikelijk is. Deli XL werkt met Zorgboodschap samen met Boon Beheer (aangesloten bij inkooporganisatie Superunie), dat het retailassortiment zal leveren.

 

"Het unieke is dat zorgboodschap voor een kleinschalige woongroep echt een one-stop-shoppingervaring wordt. Met Zorgboodschap zullen we een aparte actief gekoelde logistieke stroom creëren en bezorgen we producten in klapkratten, indien gewenst opgeruimd tot in de koelkast", weet Simon de Ridder van Deli XL.

 

Trends in de zorg

Deli XL springt met de online supermarkt in op de trend dat zorginstellingen steeds vaker sturen op kleinschalig wonen. Dat vraagt om een totaal andere benadering, aldus De Ridder. Grote magazijnen en centrale keukens zijn dan niet meer nodig, en zo kunnen zorginstellingen flink besparen.

 

Deli XL zal Zorgboodschap officieel presenteren tijdens de vakbeurs Zorgtotaal, die van 13 tot 15 maart 2013 in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top