Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL lanceert online supermarkt voor zorg

Deli XL start binnenkort met Zorgboodschap, een online supermarkt die zich richt op de zorg. De foodgroothandel richt zich met een retail-assortiment, gemaksartikelen en dieetproducten op kleinschalig wonen en thuiswonende zorgconsumenten, schrijft Food Hospitality.

Nieuwe retailaanpak in zorg

Groothandel Deli XL is van mening dat de zorg een nieuwe retailaanpak nodig heeft, met meer ondersteuning en expertise dan in de foodservice gebruikelijk is. Deli XL werkt met Zorgboodschap samen met Boon Beheer (aangesloten bij inkooporganisatie Superunie), dat het retailassortiment zal leveren.

 

"Het unieke is dat zorgboodschap voor een kleinschalige woongroep echt een one-stop-shoppingervaring wordt. Met Zorgboodschap zullen we een aparte actief gekoelde logistieke stroom creëren en bezorgen we producten in klapkratten, indien gewenst opgeruimd tot in de koelkast", weet Simon de Ridder van Deli XL.

 

Trends in de zorg

Deli XL springt met de online supermarkt in op de trend dat zorginstellingen steeds vaker sturen op kleinschalig wonen. Dat vraagt om een totaal andere benadering, aldus De Ridder. Grote magazijnen en centrale keukens zijn dan niet meer nodig, en zo kunnen zorginstellingen flink besparen.

 

Deli XL zal Zorgboodschap officieel presenteren tijdens de vakbeurs Zorgtotaal, die van 13 tot 15 maart 2013 in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Nieuwe app Voedingscentrum wijst gezonde voeding aan

04/01/2018

Het Nederlandse Voedingscentrum lanceert een app om te checken hoe gezond voeding is. Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app kunnen shoppers voeding in de supermarkt vergelijken en makkelijker kijken hoe gezond iets is.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Back to top