Dirk start test met mobiel betalen

Dirk start test met mobiel betalen

Vanaf deze week kunnen klanten van de supermarkt Dirk in Leiden hun boodschappen betalen met hun smartphone. De keten is daarvoor een proefproject gestart. Het zal daarbij gebruik maken van de applicatie SEQR.

Hoge verwachtingen

Om te kijken of alles goed werkt, wordt het mobiel betalen eerst uitgetest in de vier supermarkten van de keten in Leiden. Daarna zal beslist worden of klanten in de toekomst ook in andere filialen mobiel zullen kunnen betalen.


"De pilot is probleemloos gestart en wij zijn ontzettend benieuwd naar de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor onze klanten en het gemak van SEQR verwachten wij dat de applicatie in korte tijd in populariteit zal groeien", zegt woordvoerster Fiona Wijnbergen.


Dirk maakt voor het mobiel betalen gebruik van de app SEQR, die gratis te downloaden is voor zowel iOS, Windows als Android. Klanten hoeven slechts één keer hun rekening te koppelen aan de applicatie, waarna ze in de winkel enkel een QR-code moeten scannen om te betalen. Om alles vlot te laten verlopen, kunnen klanten gebruik maken van de gratis Wifi in de winkels.

Tags: