Dirk start test met mobiel betalen | RetailDetail

Dirk start test met mobiel betalen

Dirk start test met mobiel betalen

Vanaf deze week kunnen klanten van de supermarkt Dirk in Leiden hun boodschappen betalen met hun smartphone. De keten is daarvoor een proefproject gestart. Het zal daarbij gebruik maken van de applicatie SEQR.

Hoge verwachtingen

Om te kijken of alles goed werkt, wordt het mobiel betalen eerst uitgetest in de vier supermarkten van de keten in Leiden. Daarna zal beslist worden of klanten in de toekomst ook in andere filialen mobiel zullen kunnen betalen.


"De pilot is probleemloos gestart en wij zijn ontzettend benieuwd naar de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor onze klanten en het gemak van SEQR verwachten wij dat de applicatie in korte tijd in populariteit zal groeien", zegt woordvoerster Fiona Wijnbergen.


Dirk maakt voor het mobiel betalen gebruik van de app SEQR, die gratis te downloaden is voor zowel iOS, Windows als Android. Klanten hoeven slechts één keer hun rekening te koppelen aan de applicatie, waarna ze in de winkel enkel een QR-code moeten scannen om te betalen. Om alles vlot te laten verlopen, kunnen klanten gebruik maken van de gratis Wifi in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.