Dirk start test met mobiel betalen | RetailDetail

Dirk start test met mobiel betalen

Dirk start test met mobiel betalen

Vanaf deze week kunnen klanten van de supermarkt Dirk in Leiden hun boodschappen betalen met hun smartphone. De keten is daarvoor een proefproject gestart. Het zal daarbij gebruik maken van de applicatie SEQR.

Hoge verwachtingen

Om te kijken of alles goed werkt, wordt het mobiel betalen eerst uitgetest in de vier supermarkten van de keten in Leiden. Daarna zal beslist worden of klanten in de toekomst ook in andere filialen mobiel zullen kunnen betalen.


"De pilot is probleemloos gestart en wij zijn ontzettend benieuwd naar de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor onze klanten en het gemak van SEQR verwachten wij dat de applicatie in korte tijd in populariteit zal groeien", zegt woordvoerster Fiona Wijnbergen.


Dirk maakt voor het mobiel betalen gebruik van de app SEQR, die gratis te downloaden is voor zowel iOS, Windows als Android. Klanten hoeven slechts één keer hun rekening te koppelen aan de applicatie, waarna ze in de winkel enkel een QR-code moeten scannen om te betalen. Om alles vlot te laten verlopen, kunnen klanten gebruik maken van de gratis Wifi in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.