E-books blijven in opmars | RetailDetail

E-books blijven in opmars

E-books blijven in opmars

In het eerste kwartaal van 2015 waren 5,2 procent van alle verkochte boeken in Nederland e-books. Daarmee werden er 22 procent meer verkocht dan een jaar eerder. Online is het aandeel zelfs groter dan een kwart.

Verkoopt stijgt met 22 procent

Dat blijkt uit cijfers van het CB. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal e-booktransacties met 50 procent gestegen. Daarbij rekent het CB ook uitleningen van digitale boeken bij Bibliotheek.nl. De verkoop steeg met 22 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.


Van de online verkochte boeken is 26,7 procent een e-book. Momenteel zijn er al 195 retailers die digitale boeken verkopen. Dat is twee procent meer dan een jaar eerder. De grootste nieuwkomer is Amazon, die sinds eind vorig jaar e-books verkoopt op de Nederlandse markt.


Volgens het CB zijn er momenteel 37.190 titels van 307 uitgevers verkrijgbaar als e-book. Ook is al 85 procent van de 'Bestseller 60' verkrijgbaar als e-book.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.