Eigenaars Wehkamp moeten miljoenen aan ex-CFO | RetailDetail

Eigenaars Wehkamp moeten miljoenen aan ex-CFO

Eigenaars Wehkamp moeten miljoenen aan ex-CFO

Paul Nijhof, Berend van der Maat en Ad Scheepbouwer, drie eigenaars van RFS Holland Holding - het bedrijf achter onder andere Wehkamp, moeten 18 miljoen euro aan Kristiaan Nieuwenburg voor zijn aandeel in de verkooppoging van het bedrijf in 2011.

Vergoeding voor verkoop

Nieuwenburg werd in 2011 aangesteld als CFO van RFS Holland Holding, nadat hij al commissaris was bij het bedrijf. Hij vertegenwoordigde er de Zweedse investeringsmaatschappij IK-Investment Partners, dat minderheidsaandeelhouder was.


Hij was ook verantwoordelijk voor het uitstippelen van een traject voor een mogelijke verkoop van RFS Holland Holding. In 2011 kwam daarrond een veiling, maar er kwam nooit een volledige verkoop.


Als er een verkoop was gekomen, dan had Nieuwenburg daarvoor een bedrag van 18 miljoen euro ontvangen. Ook bij een beursgang mocht hij dat bedrag op zijn rekening bijschrijven. Als beide plannen in het water vielen kreeg hij niets, tenzij de aandeelhouders daarna dividend aan zichzelf zouden uitkeren. Ook na zijn vertrek in 2012 behield hij het recht op die vergoeding.


Eind dit jaar keerden de aandeelhouders een dividend van 32 miljoen euro aan zichzelf uit en dus wou ook Nieuwenburg zijn vergoeding. RFS Holland Holding weigerde echter, waarna hij naar de rechter stapte. Die heeft hem nu gelijk gegeven. RFS Holland Holding kan nog in hoger beroep gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.