Eigenaars Wehkamp moeten miljoenen aan ex-CFO | RetailDetail

Eigenaars Wehkamp moeten miljoenen aan ex-CFO

Eigenaars Wehkamp moeten miljoenen aan ex-CFO

Paul Nijhof, Berend van der Maat en Ad Scheepbouwer, drie eigenaars van RFS Holland Holding - het bedrijf achter onder andere Wehkamp, moeten 18 miljoen euro aan Kristiaan Nieuwenburg voor zijn aandeel in de verkooppoging van het bedrijf in 2011.

Vergoeding voor verkoop

Nieuwenburg werd in 2011 aangesteld als CFO van RFS Holland Holding, nadat hij al commissaris was bij het bedrijf. Hij vertegenwoordigde er de Zweedse investeringsmaatschappij IK-Investment Partners, dat minderheidsaandeelhouder was.


Hij was ook verantwoordelijk voor het uitstippelen van een traject voor een mogelijke verkoop van RFS Holland Holding. In 2011 kwam daarrond een veiling, maar er kwam nooit een volledige verkoop.


Als er een verkoop was gekomen, dan had Nieuwenburg daarvoor een bedrag van 18 miljoen euro ontvangen. Ook bij een beursgang mocht hij dat bedrag op zijn rekening bijschrijven. Als beide plannen in het water vielen kreeg hij niets, tenzij de aandeelhouders daarna dividend aan zichzelf zouden uitkeren. Ook na zijn vertrek in 2012 behield hij het recht op die vergoeding.


Eind dit jaar keerden de aandeelhouders een dividend van 32 miljoen euro aan zichzelf uit en dus wou ook Nieuwenburg zijn vergoeding. RFS Holland Holding weigerde echter, waarna hij naar de rechter stapte. Die heeft hem nu gelijk gegeven. RFS Holland Holding kan nog in hoger beroep gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.