Faillissement moet doorstart ECI mogelijk maken

Faillissement moet doorstart ECI mogelijk maken
Boekenclub en internetretailer ECI wordt naar alle verwachting in de loop van volgende week failliet verklaard. Daarmee moet de weg vrij worden gemaakt voor een doorstart.

In gesprek met overnamekandidaten

ECI is exploitant van de online boekenwinkel Cosmox.nl en beheerder van de website van Free Record Shop. Curator Cees de Jong zegt tegenover het ANP dat hij in gesprek is met enkele kandidaten voor een doorstart. Daarbij wil hij niet aangeven of er interesse is in een volledige voortzetting van de onderneming, of dat het slechts om onderdelen van ECI gaat.

 

Vorige week ging E-Ways Fulfilment Center, waar de logistieke activiteiten van ECI plaatsvinden, al wel failliet. Bij deze volledige dochteronderneming werkt de meerderheid van de tweehonderd werknemers van ECI. Volgens de curator heeft hij een faillissement van het moederbedrijf opzettelijk uitgesteld omdat hierdoor onder meer doorlopende contracten met afnemers verloren zouden gaan.

 

Webshop ECI blijft nog in de lucht

ECI is een grote naam in de Nederlandse detailhandel. De onderneming werd in 1967 opgericht als boekenclub, waar klanten boeken konden kopen onder de vaste boekenprijs. Deze markt werd de afgelopen jaren steeds kleiner, waardoor ECI in 2010 het roer omgooide en zich op het grote publiek ging richten en via Cosmox.nl op grote schaal boeken, films, muziek, speelgoed en games ging verkopen.

 

Vooralsnog gaat de online verkoop via de eigen webshops van ECI gewoon door, maar de verkoop van goederen via Freerecordshop.nl is wel gestopt. Bij die laatste onderneming zinnen ze op een oplossing voor dat probleem.

Tags: