Foodora ook naar Den Haag en Utrecht | RetailDetail

Foodora ook naar Den Haag en Utrecht

Foodora ook naar Den Haag en Utrecht

Foodora, de Nederlandse bezorgservice voor restaurants, gaat vanaf februari aan de slag in twee nieuwe steden: Den Haag en Utrecht. Eerder ging de dienst ook al van start in Amsterdam.

Interessant voor lokale restaurants

Via de app van Foodora kunnen consumenten gerechten bestellen bij verschillende restaurants, om die daarna aan huis te laten leveren door de koeriers van het bedrijf. Daarbij belooft Foodora om alles binnen 30 minuten te leveren.


"Consumenten willen, als ze geen tijd of zin hebben om te koken, niet alleen fastfood kunnen bestellen. Ons aanbod is zeer divers; bij ons kun je kreeft, truffelfrietjes en uitstekende wijnen bestellen maar ook Bloody Mary Brunches. Uiteraard bezorgen wij ook goede burgers en verse steenoven pizza's," aldus Michael Bouland, country manager van Foodora Nederland.

 

Ook voor lokale restaurants is de dienst volgens de initiatiefnemers interessant, "omdat zij nu kunnen leveren aan vaste bezoekers die normaal gesproken alleen op locatie kunnen eten. Hiermee realiseren we gemiddeld 20% tot 30% extra omzet voor onze partners."


In Amsterdam zijn er al bijna 200 restaurants aangesloten en het aantal orders in de stad neemt per week met 15 procent toe. Foodora wil nu in Den Haag en Utrecht dezelfde groei kennen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.