G-star promoot lokale retailers via webshop | RetailDetail

G-star promoot lokale retailers via webshop

G-star promoot lokale retailers via webshop

Het Nederlandse jeansmerk G-star wil via een ledenprogramma lokale verkopers mee laten profiteren van de webverkoop. Dat moet mee zorgen voor extra bezoekers in de fysieke winkels.

Klanten naar winkel lokken

Wanneer consumenten online winkelen bij G-star, zullen ze ook verbonden worden met fysieke winkels die lid zijn van het Membership Program van het jeansmerk. Zo kunnen ze zien of de producten die ze willen kopen ook in voorraad zijn bij hun lokale retailer en krijgen ze de mogelijkheid om hun aankoop af te halen of te retourneren in de winkel.

 

G-star wil zo extra klanten naar de winkels lokken, zodat ze ook mee kunnen profiteren van de online verkoop. Retailers zullen ook een bepaald bedrag krijgen wanneer een klant uit hun regio online een aankoop doet. Het programma wordt volgens FashionUnited eerst gelanceerd in Europa en in het voorjaar zal het ook in andere landen beschikbaar worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.