Glasses Group ontvangt investering van 3 miljoen euro | RetailDetail

Glasses Group ontvangt investering van 3 miljoen euro

Glasses Group ontvangt investering van 3 miljoen euro

Glasses Group Global, een Maleisische groep die in Nederland actief is met Glassesco.nl, heeft een kapitaalinjectie van drie miljoen euro gekregen. Dat geld zal aangewend worden om de verdere internationale expansie te financieren.

Concurrentie met Mister Spex

De groep is momenteel al actief in veertien landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en dus ook Nederland. Nochtans is de groep pas sinds begin dit jaar bezig is met zijn poging om de Europese markt te veroveren.

 

In Azië werd het bedrijf in minder dan 18 maanden tijd de marktleider op vlak van online brillenverkoop. Ook in Europa wil het die stap zetten, maar hier krijgt het af te rekenen met Mister Spex, dat gesteund door onder andere Goldman Sachs al een degelijke aanwezigheid heeft in Europa. Sinds kort is Mister Spex ook in Nederland bereikbaar.

 

Glasses Group Global verkoopt in zijn webshops brillen, zonnebrillen en contactlenzen. Het werkt daarvoor niet samen met lokale opticiens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.