Glossybox wordt Prettybox in Nederland | RetailDetail

Glossybox wordt Prettybox in Nederland

Glossybox wordt Prettybox in Nederland

Het Nederlandse Waat Media heeft het Nederlandse deel van Glossybox overgenomen, binnenkort worden alle klanten van Glossybox.nl dan ook doorverwezen naar Prettybox.nl.

Al langer op zoek naar overnemer

Daar krijgen huidige klanten van het Nederlandse Glossybox de keuze om hun abonnement gewoon te laten overzetten naar Prettybox of om hun abonnement op te zeggen. De punten die ze op Glossybox hebbben verzameld, komen dan wel te vervallen.

 

Volgens Waat was het Duitse Glossybox al langer op zoek naar een overnemer voor de Nederlandse activiteiten. Ze willen zich enkel nog focussen op de Duitse, Amerikaanse, Franse en Britse markt.

 

"Buitenkans"

Klanten van Glossybox nemen een abonnement op de dienst en krijgen in ruil elke maand een box met beautyproducten thuis geleverd. Prettybox werkt op dezelfde manier en Waat wil steeds meer focus leggen op subscription based commerce.

 

"In het businessmodel van Waat zal een steeds sterker accent op die manier van werken worden gelegd", aldus directeur David Sluis van Waat Media aan Twinkle. "Het binnenhalen van Glossybox Nederland was voor ons een buitenkans om onze flinke groeidoelstellingen versneld te behalen."

 

Waat Media startte in 2008 met Waat.nl, een dagaanbiedingsite voor vrouwen. Vorig jaar kwam daar Waatbox.nl bij, en nu breidt het dus flink uit met de aankoop van Glossybox.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.