Greetz.nl gaat op dezelfde dag leveren | RetailDetail

Greetz.nl gaat op dezelfde dag leveren

Greetz.nl gaat op dezelfde dag leveren

Kaartensite Greetz.nl gaat het voortaan mogelijk maken om nog dezelfde dag bestellingen aan huis te leveren. Ook de leveringen op zondag zitten vanaf nu in het standaardaanbod bij de online wenskaartverkoper.

Kosten geen probleem voor klant

Elke bestelling die voortaan voor twee uur 's middags gedaan wordt, kan diezelfde dag nog aan huis geleverd worden. "Dat had bij ons wel wat meer voeten in de aarde dan bij reguliere webshops, omdat je bij Greetz een groot deel van het assortiment kunt personaliseren met een foto of naam. En je kunt overal een wenskaart aan toevoegen, die we 'on demand' drukken", zegt directeur van Greetz.nl, Niek Veendrick aan Emerce.


Voor die same-day delivery vraagt Greetz.nl wel bezorgkosten van acht euro, maar dat vormde volgens Veendrick geen probleem voor klanten. "De bezorgkosten van acht euro per kaart weerhielden duizenden mensen er niet van om op moederdag een kaartje te laten bezorgen. En wij konden daar winst op maken."


Op E-commerce Live liet Veendrick ook verstaan dat Greetz geen plannen heeft om eigen winkels te openen. Pop-upwinkels zijn dan weer wel een mogelijkheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.