Greetz.nl gaat op dezelfde dag leveren | RetailDetail

Greetz.nl gaat op dezelfde dag leveren

Greetz.nl gaat op dezelfde dag leveren

Kaartensite Greetz.nl gaat het voortaan mogelijk maken om nog dezelfde dag bestellingen aan huis te leveren. Ook de leveringen op zondag zitten vanaf nu in het standaardaanbod bij de online wenskaartverkoper.

Kosten geen probleem voor klant

Elke bestelling die voortaan voor twee uur 's middags gedaan wordt, kan diezelfde dag nog aan huis geleverd worden. "Dat had bij ons wel wat meer voeten in de aarde dan bij reguliere webshops, omdat je bij Greetz een groot deel van het assortiment kunt personaliseren met een foto of naam. En je kunt overal een wenskaart aan toevoegen, die we 'on demand' drukken", zegt directeur van Greetz.nl, Niek Veendrick aan Emerce.


Voor die same-day delivery vraagt Greetz.nl wel bezorgkosten van acht euro, maar dat vormde volgens Veendrick geen probleem voor klanten. "De bezorgkosten van acht euro per kaart weerhielden duizenden mensen er niet van om op moederdag een kaartje te laten bezorgen. En wij konden daar winst op maken."


Op E-commerce Live liet Veendrick ook verstaan dat Greetz geen plannen heeft om eigen winkels te openen. Pop-upwinkels zijn dan weer wel een mogelijkheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.