Grote klanten vertrekken bij Beslist.nl | RetailDetail

Grote klanten vertrekken bij Beslist.nl

Grote klanten vertrekken bij Beslist.nl

Verschillende grote webwinkels hebben besloten om zich terug te trekken van Beslist.nl. Grote prijsverhogingen om op de prijsvergelijkingssite te staan hebben onder andere Media Markt ertoe aangezet om te vertrekken.

2 miljoen artikels van website

Alternate en Media Markt hebben besloten om hun volledig assortiment van Beslist.nl te halen, maar ook de helft van het assortiment van Bol.com is verdwenen. In totaal zouden er zo 2 miljoen artikelen van de website verdwijnen.

 

Voorheen rekende Beslist.nl een klein bedrag aan per bezoeker die doorklikte naar de website van een retailer. Eind vorig jaar besloot Beslist.nl webwinkels echter een (hoger) bedrag te laten betalen per aankoop van een gebruiker: van cost per click naar cost per sale dus. Daar kwam toen flink wat protest tegen, waarna Beslist.nl de keuze tussen de twee aan de retailers liet.

 

"Ten opzichte van de vorige situatie zijn de kosten echter verdubbeld maar zijn de conversies gelijk gebleven. Het tarief is voor ons simpelweg te hoog om nog rendabel te kunnen adverteren", zegt Rob Verheij, marketingcoördinator van Alternate, nu aan Emerce. "Wij doen er alles aan om de prijzen voor onze klanten zo laag mogelijk te houden, dure clicks dragen daar niet aan bij. Als meerdere partijen hun artikelen verwijderen zal van een goede vergelijking voor klanten geen sprake meer zijn."

 

Ook Bol.com en Media Markt wijzen naar hogere prijzen als reden van hun vertrek. Coolblue wenst voorlopig nog niet te reageren op de acties van zijn concurrenten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.