Heel wat meer kerstcadeaus op tijd geleverd

Heel wat meer kerstcadeaus op tijd geleverd

Uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy blijkt dat in 2014 heel wat meer kerstcadeaus op tijd bezorgd zijn. Toch kwam nog ongeveer zes procent van alle pakketjes rond Kerstmis en Sinterklaas te laat aan.

Weinig begrip van klant

Die zes procent komt neer op ongeveer 475.000 bestellingen, en vooral met een flinke verbetering: uiteindelijk hebben online retailers 20 procent meer kerstcadeaus op tijd geleverd. De voorbije jaren hadden veel retailers moeite met de grote toestroom van online bestellingen, waardoor er vertragingen ontstonden.

 

Volgens Q&A heeft vooral het moment waarop Kerstmis viel daar veel mee te maken: Kerstmis viel nu namelijk op een donderdag, terwijl dat in 2013 woensdag was. Dat gaf webwinkels een dag extra na het weekend om de pakjes nog op tijd geleverd te krijgen.

 

Toch blijkt het te laat leveren van pakjes nog steeds een reden voor consumenten om niet online te bestellen. Een kwart kiest om die reden nog steeds voor de klassieke bakstenen winkel. Ook heeft slechts acht procent begrip voor het laattijdige leveren. Veel klanten vinden vooral dat ze daar te laat over worden ingelicht, waardoor ze geen alternatief meer kunnen zoeken.

Tags: