Intratuin heeft voorlopig geen nood aan e-commerce | RetailDetail

Intratuin heeft voorlopig geen nood aan e-commerce

Intratuin heeft voorlopig geen nood aan e-commerce

Tuinketen Intratuin heeft voorlopig alle plannen rond e-commerce opgeborgen. Tot 2012 had de keten nog een eigen online winkel, maar sinds die werd opgedoekt is er binnen het bedrijf nog weinig interesse voor online verkoop.

Informatievoorziening

Toen de webwinkel twee jaar geleden sloot, was dat nog met de melding dat er snel een nieuwe versie zou verschijnen, met een uitgebreider assortiment. Daarvoor haalde de keten Angélique Wouters binnen als commercieel manager. Zij was voorheen nog verantwoordelijk voor e-commerce bij Selexyz en Ahold. Ondertussen is Wouters echter alweer vertrokken bij Intratuin.

 

Operationeel manager Peter Huijsmans laat nu aan Twinkle weten dat er voorlopig ook geen plannen meer zijn rond e-commerce. "Wij hebben ervoor gekozen om onze online activiteiten te verzwaren op het gebied van de informatievoorziening. We investeren nu in het tonen van ons assortiment op onze website", stelt hij. Een deel van het assortiment te koop aan te bieden via derde partijen bleek immers ook te duur om rendabel te zijn voor Intratuin.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.