Jumbo opent distributiecentrum voor online | RetailDetail

Jumbo opent distributiecentrum voor online

Jumbo opent distributiecentrum voor online

Jumbo heeft een voormalig distributiecentrum van Super de Boer in gebruik genomen als fulfilment center voor e-commerce. De supermarktketen zei eerder al grote plannen te hebben met e-commerce.

Karig met informatie

Het was een woordvoerder van Jumbo die het nieuws over het distributiecentrum bevestigde aan RetailNews, maar verder blijft Jumbo wel karig met nieuws over de invulling van hun online activiteiten. De grote online ambitie moet wel blijken uit de aanstelling van Roland van den Berg, die als directeur e-commerce de nieuwe ontwikkelingen in goede banen moet leiden.

 

Jumbo moet wel nog het fiat krijgen van de zelfstandige ondernemers om een online supermarkt op te richten. De onderhandelingen over de verdeling van de inkomsten zijn al een tijdje aan de gang en zouden in een finale fase zitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.