Komst ao.com naar Nederland nog eens bevestigd

Komst ao.com naar Nederland nog eens bevestigd

Het Britse ao.com heeft in zijn laatste kwartaalbericht nog eens bevestigd dat de Nederlandse versie van de online retailer op koers zit. Ao.com wil in Nederland de concurrentie aangaan met onder andere Media Markt en Coolblue.

Nederlandse lancering in de lente

Ao.com laat in een persbericht weten dat de omzet in het derde kwartaal, dat eindigde in december 2015, met 35 procent gestegen is ten opzichte van een jaar eerder. Op de Britse thuismarkt was er sprake van een omzetstijging van 24 procent. In Duitsland, de eerste buitenlandse markt waar ao.com een jaar geleden van start ging, droeg voor het volledige kalenderjaar 77 miljoen euro bij aan de omzet.


Ao.com laat ook verstaan dat de plannen voor de lancering in Nederland - in de lente van dit jaar - op schema zitten. Ao.com liet in november van vorig jaar voor het eerst officieel weten dat de online retailer ook de stap naar Nederland zou maken. Het gaat daarvoor gebruik maken van het distributiecentrum in Keulen. Er komt ook een klein distributiecentrum en een callcenter in Utrecht.

Tags: