Komst ao.com naar Nederland nog eens bevestigd | RetailDetail

Komst ao.com naar Nederland nog eens bevestigd

Komst ao.com naar Nederland nog eens bevestigd

Het Britse ao.com heeft in zijn laatste kwartaalbericht nog eens bevestigd dat de Nederlandse versie van de online retailer op koers zit. Ao.com wil in Nederland de concurrentie aangaan met onder andere Media Markt en Coolblue.

Nederlandse lancering in de lente

Ao.com laat in een persbericht weten dat de omzet in het derde kwartaal, dat eindigde in december 2015, met 35 procent gestegen is ten opzichte van een jaar eerder. Op de Britse thuismarkt was er sprake van een omzetstijging van 24 procent. In Duitsland, de eerste buitenlandse markt waar ao.com een jaar geleden van start ging, droeg voor het volledige kalenderjaar 77 miljoen euro bij aan de omzet.


Ao.com laat ook verstaan dat de plannen voor de lancering in Nederland - in de lente van dit jaar - op schema zitten. Ao.com liet in november van vorig jaar voor het eerst officieel weten dat de online retailer ook de stap naar Nederland zou maken. Het gaat daarvoor gebruik maken van het distributiecentrum in Keulen. Er komt ook een klein distributiecentrum en een callcenter in Utrecht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.